Simbolistică

Lumea în care trăim este o lume clădită pe mistere. În fiecare moment al vieţii găsim simboluri, acestea vorbind, prin natura lor, despre ideile din spatele lor. Ele se adresează celor iniţiaţi şi capabili să vadă ce se ascunde dincolo de cortină. Ele, simbolurile, separă două lumi, fiind esenţiale nu doar prin înţelesurile lor, ci şi prin rolul pe care îl joacă în comunicare, propagandă şi cunoaştere.

Blogul ”Vocea Patriei” nu face abstracţie de importanţa şi puterea simbolului, ca atare am ales câteva imagini reprezentative pentru idealurile şi obiectivele noastre :

cropped-voceapatriei2.png

Primul simbol este bannerul blogului. Un dreptunghi înconjurat de steagul tricolor, reprezentând dragostea şi devoţiunea pentru şi faţă de patrie. În cadrul dreptunghiului se găsesc 5 imagini împreună cu numele şi motto-ul blogului. Prima imagine prezintă soldaţi ai Armatei Române într-o paradă de ziua naţională, simbolizând respectul pentru instituţiile statului, pentru cei care duc o luptă constantă în apărarea ei şi propria noastră dorinţă de a conribui la securitatea statului. A doua imagine reprezintă un grup de copii colindând în perioada iernii, purtând straie tradiţionale româneşti, simbolizând respectul faţă de cultura şi tradiţiile acestui popor cât şi dorinţa de a promova viitorul, tineretul. A treia imagine reprezintă mânăstirea Putna, simbolizând adeziunea noastră la credinţa tradiţională a poporului român şi definitorie pentru civilizaţia europeană de care aparţinem. A patra imagine îl înfăţişează pe Mihai Viteazul intrând în Alba Iulia, simbolizând astfel respectul nostru pentru eroii din trecut şi dorinţa de a promova cultul eroilor, cât şi idealul României Mari. În sfârşit pe mijloc se vede imaginea unui tânăr în timpul revoluţiei din decembrie 1989. Considerăm această imagine ca cea mai reprezentativă, simbolizând dorinţa de libertate, lupta tinerilor pentru viitorul propriu şi pentru exprimarea propriei voci ignorate de cei care au trădat ţara.

broadcast_tower

Al doilea simbol reprezentativ pentru blogul nostru îl reprezintă avatarul. Un turn de radiodifuziune încadrat într-un fundal albastru deschis şi înconjurat de raze. Turnul reprezintă vocea patriei, a interesului naţional şi a libertăţii, pe care dorim să o exprimăm. Fundalul albastru deschis reprezintă culoarea cerului şi puritatea ideilor noastre, iar razele reprezinte cunoaşterea, informaţia, pe care o dăm mai departe românilor.

Gryphon_School_logo

În sfârşit, al treilea simbol îl reprezintă grifonul. Această creatură mitologică prezentă în simbolistica civilizaţiei geto-dacice reprezintă prin capul şi ghearele de vultur energia celestă cu puterea terestră, sugerată de corpul de leu. El reprezintă cunoaşterea şi puterea, forţe prin care dorim să servim patriei noastre.

Advertisements

One thought on “Simbolistică

  1. Dar de departamentul 0 ce parere aveti, si care va e parerea despre divizia psi a SRI, externallizata serviciului, ce face muuulte contrare Legii Iubirii Divine si a Ro, in serviciul politicienilor si a boarfelor lor, interes marunt personal in detrimentul unui popor intreg de zeci de ani?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s