Structurile de intelligence : principala linie de apărare a ţării

Câţiva prieteni m-au întrebat de ce blogul Vocea Patriei promovează instituţii ale statului. Am fost criticaţi în repetate rânduri pentru că am ales să promovăm instituţii ale statului român, printre care şi serviciile secrete, în activitatea blogului nostru. Această critică apare drept o reacţie provenită dintr-o gândire îngustă, conspiraţionistă sau din frica pe care cei care încalcă legea ( considerându-se în drept ) o au faţă de astfel de instituţii.

În ciuda acestui lucru iată o realitate de fapt: structurile de intelligence reprezintă principala linie de apărare a ţării. Nu există în epoca modern nici un stat puternic sau suveran care să poate supravieţui fără informaţie. Rolul acestor structuri este tocmai acela de a culege informaţii valoroase pentru securitatea României şi în mod sigur acele informaţii nu au nimic de a face cu viaţa personală a unor oameni anonimi care se cred urmăriţi.

Un ofiţer de informaţii are o muncă extrem de grea. Îşi asumă cele mai mari riscuri pentru patria sa, punând în joc nu doar propria viaţă, ci şi spiritul, sănătatea psihică. Iar ceea ce face serveşte politicii României în lume. Ceea ce face un ofiţer de informaţii serveşte mai mult ţării decât acţiunile stradale a unor ”patrioţi” de duzină care critică orice nu înţeleg şi care se văd salvarea ţării.

Noi, echipa acestui blog, am ales să promovăm cultura şi activitatea de intelligence. Am ales ca odată cu asta să promovăm instituţii fundamentale ale statului român. O mentalitate nouă, după model american, opusă fricii de stat sau viziunii anti-sistem ce au apărut ca o reacţie imediată la trecutul comunist al ţării.

De ce ? Pentru că această mentalitate veche reprezintă o slăbiciune pentru întreaga comunitate naţională. O slăbiciune întemaite pe exagerări, minciuni şi marele păcat al fricii. Din această mentalitate serviciile de informaţii străine pot forma agenţi informatori şi sabotori în alte state. Pe când o mentalitatea pe care dorim să o promovăm întăreşte statul nostru. O mentalitate a echilibrului, nelipsind critica faţă de greşelile statului, dar o critică raţională, constructivă, lipsită de paranoia şi discursuri imbecile de tip anti-sistem.

Închei acest articol cu o recomandare de cărţi: Seria Octogonul de Pavel Coruţ; ”Un Război al Minţii” şi ”Spionii:ce sunt şi ce fac” de George Cristian Maior; ”România şi Frontul Secret” de prof. Cristian Troncotă. Consider că aceste cărţi pot ajuta populaţia să înţeleagă mai bine rolul intelligence-ului şi să discearnă minciuna de adevăr.

De Alexandru Sudiţoiu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s