Crin Antonescu explică de ce s-a întors în lupta pentru Cotroceni

Crin Antonescu a explicat, la Realitatea TV, de ce decis să revină în lupta pentru Cotroceni şi a precizat că acum aşteaptă decizia partidului, care va avea rolul de a-l alege pe candidatul cu şansele cele mai mari la victorie.

“În ce priveşte candidatura domnului Ponta, pentru mine nu e nicio surpriză. Am declarat de mult că nu există dubiu în privinţa candidaturii. Pentru mine era limpede de la jumătatea anului trecut, cel mai tîrziu, că domnul Ponta va candida. Acest anunţ nu are de ce să trezească surpriză sau emoţie la mine sau la PNL, poate stârneşte emoţie domnului Oprescu sau Tăriceanu sau Geoană, dar nouă, nu”, a spus Antonescu.

Antonescu a explicat că în cazul PNL este important ca partidul să-l aleagă pe candidatul cu cele mai multe şanse.

“La noi, important este ca partidul să aleagă după criterii care să fie cât mai solide îi sensu-l de a-l dibui pe cel care are şanse mai mari. Eu am exprimat doar condiţia mea de libertate atâta vreme cât s-au lansat tot felul de teorii privitoare la retragerea mea”.

Fostul lider al PNL a enumerat şi motivele pentru care şi-a “nuanţat” decizia de a se retrage: “Speculaţiile mizerabile făcute cum că m-aş fi înţeles cu Băsescu să mă retrag sau că aş fi fost şantajat să mă retrag. Sau, la fel de neadevărat, că din afara ţării, din America, Germania, Australia sau din Groenlanda ar fi existat presiuni, ceea ce nu e deloc adevărat, faptul că şi după retragerea mea, anunţul meu nu a fost de natură să nască un consens în partid în jurul lui Klaus Iohannis şi trebuie să spun, insistenţa multor oameni din partid şi din afară în legătură cu menţinerea mea ca ipoteză”.

“Eu nu m-am răzgândit, eu am nuanţat o decizie. Dacă nu exista episodul din congres în care pur şi simplu să mi se solicite de către o parte din colegi această candidatură, nu mi-aş fi anunţat-o. Dacă domnul Iohannis supunea la vot rezoluţia “Klaus Iohannis candidatul PNL-ului”, eu nu propuneam o altă rezoluţie, dacă ea se vota, nu aveam decât să o susţin şi mergeam înainte”, a mai spus Antonescu.

De pe realitatea.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s