Basarabia se întoarce acasă, în Europa!

Săptămâna trecută Republica Moldova, Georgia şi Ucraina au semnat acordul de asociere la Uniunea Europeană. Acord prin care cele trei state şi-au început în mod oficial drumul european şi nord-atlantic, primind asigurarea unui viitor mai bun. Un viitor liber de orice interferenţe ruseşti în politica suverană a celor trei state, ambele având o istorie comună de conflict cu Federaţia Rusă.

Cu ocazia semnării pactului premierul moldovean, Iurie Leancă, a ţinut un discurs atât în limba franceză, cât şi în limba română. Acesta a ţinut să precizeze că “Voi continua acest discurs într-o altă limbă oficială a Uniunii Europene, limba română, care este şi limba ţării mele”.

Pactul semnat arată că integrarea europeană este drumul ales de Republica Moldova. Nu este un drum uşor, dar este un drum sigur şi promiţător. Un drum care leagă şi mai mult cele două state surori: România-Moldova. Într-un viitor apropiat în care Basarabia va îndeplini toate condiţiile necesare aceasta va deveni un stat european cu drepturi depline. Aşteptăm cu bucurie acea zi, fericiţi fiind că Basarabia se întoarce acasă, în Europa!

Redacţia Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s