De ce trebuie să votăm ?

Există o mentalitate generală că participarea la vot nu poate schimba absolut nimic şi că neparticipând la acest important proces democratic contribuim cu ceva la dărâmarea unei stări de fapt. O idee general greşită, pentru că neparticipând la alegeri suntem indirect responsabili de venirea la putere a celui care câştigă alegerile şi care poate le-ar fie pierdut dacă alţi oameni politici ar fi primit voturile lipsă.

Luând în considerare această idee îi îndemnăm pe toţi cetăţenii români care au vârsta legală pentru a vota să participe la alegerile electorale din acest an. Atât cele prezidenţiale cât şi cele europarlamentare. Votul fiecăruia dintre noi poate face diferenţa dintre victoria răului sau a binelui, dintre victoria unui rău mai mare sau unui rău mai mic. Prin vot ne exprimăm opinia politică, prin neparticipare la vot dăm un vot indirect celui cu cele mai mari şanse de câştig.

Nu vă spunem pe cine să votaţi, deşi nu am făcut nici un secret din susţinerea noastră pentru dreapta politică întruchipată cel mai bine de două forţe opuse, dar corecte, PNL şi Forţa Civică. Vă cerem doar să mergeţi la vot, conştienţi că în democraţie acest proces decide soarta ţării. La europarlamentare decidem cine ne reprezintă în UE, implicit cine reprezintă interesele noastre în faţa structurilor europene, iar la prezidenţiale cine ne reprezinte în lume.

Redacţia Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s