Transmitem Ucrainei să fie puternică. Lumea liberă şi adevărul sunt de partea ei!

Din Euromaidan şi până astăzi poporul ucrainean a dovedit un curaj demn de admiraţie şi o voinţă de fieri. În raport cu Moscova acest popor tânăr a intrat în manualele de istorie ale viitorului sfidând toate ameninţările şi provocările venite de la Moscova şi apărând nu doar propria sa suveranitate şi identitate, ci şi valorile noastre europene. Valori de care mulţi parlamentari europeni, precum dl. Schulz, au uitat susţinând în continuare parteneriatul cu Rusia la preţul acestor valori pe care Ucraina şi le-a asumat în drumul ei.

Un drum plin de sacrificii, de muncă şi de riscuri, dar un drum glorios prin purgatoriul actualului conflict spre lumina unei lumi libere. Îi felicităm pe ucrainieni şi pe eroii revoluţionari din Euromaidan, cât şi pe cei care astăzi luptă împotriva provocatorilor ruşi din Crimeea şi din toate regiunile estice ale Ucrainei deranjate de aceştia. Le transmitem să fie puternici în această luptă şi să meargă mai departe pentru că au pornit pe acest drum spre libertate şi vor ajunge şi la lumina de la capătul tunelui. Nu va fi uşor, nu va fi un drum lipsit de sacrificii, dar în final va merita.

Europa unită a naţiunilor libere şi suverane reprezintă viitorul. ”Imperiul Răului” a unor triburi crescute în ură şi război reprezintă trecutul, trecutul îndepărtat al Uniunii Sovietice. O uniune care s-a dărâmat şi va rămâne dărâmată în faţa viitorului clădit pe libertate, pe patriotism şi pe adevăr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s