Liderul Al-Qaida îndeamnă la răpirea occidentalilor în scopul eliberării deţinuţilor jihadişti

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a îndemnat din nou la răpirea occidentalilor, în special americani, pentru a obţine eliberarea deţinuţilor jihadişti, a anunţat vineri centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE.

În partea a doua a unui interviu acordat As-Sahab, organul mediatic al Al-Qaida, liderul Al-Qaida a fost întrebat despre modul în care “musulmanii şi mujahedinii” ar trebui să acţioneze pentru a elibera combatanţii deţinuţi.

“Eu le recomand să captureze occidentali, în special americani, pentru a-i schimba cu prizonieri” jihadişti, a afirmat el.

Recent, Ayman al-Zawahiri, a dezminţit că şi-a schimbat ideologia, aşa cum îl acuză un grup de jihadişti, şi a făcut apel la unitate împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Această declaraţie are loc în timp ce un război fratricid între grupări armate a provocat deja mii de morţi din ianuarie în zonele din nordul ţării care au ieşit de sub controlul Damascului.

Zawahiri a afirmat că regimul sirian s-a infiltrat în grupările jihadiste pentru a crea diviziuni, potrivit SITE, care a tradus interviul oferit As-Sahab, organismul mediatic al Al-Qaida.

De pe mediafax.ro

Comentariu Vocea Patriei :

Fanatismul religios îşi arată din nou colţii prin adepţii săi orbiţi de ură din lumea musulmană. Răpiri şi atentate teroriste, aceste lucruri au ajuns să caracterizeze orientul îndepărtat, ameninţând în mod direct siguranţa lumii şi provocând un răspund vestului.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s