Percheziții în Satu Mare. MASCAŢII au descins la clanul țigănesc Bia

BIA TIGANU, LUAT PE SUS DE MASCATI. Perchezitii în SATU MARE la clanul tiganesc BIA – Acțiune în forță a polițiștilor de la Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare. Mascații au descins joi dimineața la locuința clanului țigănesc Bia, suspectați de șantaj, înșelăciune și cămătărie.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Satu Mare, cei doi membrii ai clanul, Bia și Biuță, l-ar fi amenințat pe un patron sătmărean căruia i-au cerut să le plătească suma de 5.000 de euro.

”Ionel Rostaș, de 53 de ani şi Ionel Rostaș jr., de 33 de ani, au fost reținuți pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, fapta prevăzută de art. 207 din Codul Penal şi violare de sediu profesional, fapta prevăzută de art. 225 C. pen. Pedepsele pentru aceste infracţiuni sunt pentru prima de la 2 la 7 ani închisoare , iar pentru cea de-a doua de la 3 luni la 2 ani sau amendă. Oamenii legii au desfăşurat activităţi investigative constatând în urma acestora că cei 2 de la sfârşitul lunii martie şi pe parcursul lunii aprilie s-au deplasat de mai multe ori la sediul profesional al unui sătmărean ,unde, sub ameninţări, i-au solicitat suma de 5000 euro”, se arată în comunicatul IPJ.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Trei mașini cu mascați au descins în această dimineață la casele claunului Bia încă de la ora 6,00. Polițiștii au pecheziționat locuințele lui Ionel Rostaș, zis Bia și Ionel Rostaș jr., zis Biuță, pe care polițiștii îi acuză de cămătărie și șantaj.

‘Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut doi bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, respectiv violarea sediului profesional. La percheziţiile efectuate la domiciliul acestora au fost ridicate mai multe arme albe şi un pistol cu gaze obţinut ilegal’, a afirmat subcomisarul Dinu Urâte.

Timp de patru ore, polițiștii au percheziționat cele 12 camere ale casei lui Bia, anexele clădirii și mașinile.

La finalul perchezițiilor, Bia și Biuță au fost duși încătușați la sediul IPJ Satu Mare pentru audieri. În acel moment, Bia și-a clamat nevinovăția.

”Nu știu de ce au venit polițiștii. Aiurea! Nu uitați, sunt nevinovat”, a spus Bia.

Fiul său, Biuță, încă nu-și revenise după o beție din ziua anterioară, în care a a juns și la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, unde a făcut scandal. Biuță și alți 15 prieteni au fost evacuați miercuri din Spitalul Județean Satu Mare de jandarmi.

Polițiștii au luat cu ei și trei cutii cu probe, trei săbii și un pistol marca Gama, cal. 4,5 mm, având seria polizată. În urma lor, au rămas plângând familiile celor doi, inclusiv nepotul Becali Argintel. Apoi aceștia s-au mutat în fața sediului IPJ Satu Mare, așteptând să afle dacă Bia și Biuță vor fi arestați.

Bia și Biuță au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Instanței pentru arestare.

Problemele clanului Bia cu poliția sunt mai vechi. Bia și Biuță au avut de-alungul anilor mai multe condamnări pentru cămătărie, înșelăciune, accidente mortale de circulație sau șantaj.

De pe voceatransilvaniei.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s