Georgia : un bastion al libertăţii şi demnităţii

În 2008 trupele Federaţiei Ruse invadau teritoriul Georgiei. O invazie nejustificată de nici o procedură a dreptului internaţional, bazată doar pe teama ruşilor de înălţarea tot mai puternică a Georgiei spre libertate şi spre lumina lunii ce venea dinspre apus, o lumină puternică în întunericul siberian.

Atunci armata georgiană a stat demnă şi puternic împotriva invadatorilor ruşi. De una singură, doar cu câteva declaraţii de susţinere din partea occidentului, Georgia a înfruntat politica expansionistă a Rusiei, oferind un exemplu pentru întreaga lume şi pentru orice naţiune aflată sub ameninţarea unor mari imperii ale răului.

Jertfa ostaşilor georgieni nu a fost în zadar, iar astăzi Georgia rămâne un stat liber. Cum ieri a fost praznicul Sf. Gheorghe dorim să ne exprimăm respectul pentru poporul georgian şi pentru bravii ostaşi ai libertăţii şi demnităţii din răsărit. Jertfa lor nu a fost şi nu va fi niciodată uitată. Ştim prin ce-au trecut şi ştim că Rusia este o forţa invadatoare.

P.S.

Printre românii noştri sunt oameni care susţin teza colaborării cu Rusia pe motive religioase. Vă aducem aminte că atât Georgia cât şi, mai nou, Ucraina sunt două popoare cu o religie majoritar creştin-ortodoxă. Nu cred că Rusia a ţinut cont de acest fapt atunci când le-a refuzat libertatea şi le-a oferit pumnul sovietic.

GeorgianArmy

 

Redacţia Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s