De la dreapta la stânga

Am rămas stupefiat după ce am citit astăzi un articol pe blog-ul De Veghe Patriei în care Cătălin Dănoiu, multiplicându-se din nou la mai multe persoane, a declarat că susţine naţional-comunismul şi persoana lui Nicolae Ceauşescu. Un dictator comunist, un om care şi-a ţinut poporul închis şi sărăcit. Iar acest lucru mă miră.

Mă miră datorită apartenenţei lui D la organizaţia ”Noua Dreaptă”. O organizaţie naţionalistă formată în anul 2000 şi care, conform descrierii de pe website şi conform numelui, se raportează la valorile unei drepte naţionale şi sociale. Ori tu ca membru al unei organizaţii care se vrea de dreapta cum poţi să promovezi un concept total opus dreptei ?

Mai mult, tu ca om care se consideră patriot ( deşi în mod clar nu eşti ) cum poţi să promovezi o persoană vinovată de crime împotriva umanităţii ? O persoană care şi-a sărăcit poporul, l-a înfometat, a interzis libertatea de exprimare, a promovat cultul personalităţii ( în termenii tăi idolatria ) şi a scos armata în stradă împotriva propriului popor.

Cum poţi să faci parte dintr-o organizaţie de dreapta şi să promovezi o persoană pentru care piaţa liberă, drepturile omului şi bunăstarea societăţii erau lucruri absolut irelevante ? Cum poţi să te consideri naţionalist şi să promovezi o persoană împotriva căreia au luptat oameni ca Ion Gavrilă Ogoranu sau Corneliu Coposu ?

Evident, domnul Dănoiu a făcut pe blog-ul său un cocktail ideologic la fel ca şi idolul sau Alexandr’ Dughin. Un cocktail în care se acceptă orice lucru, indiferent cât de opus ideologic, cu condiţia să fie anti-vest, anti-american şi anti-democratic. Astfel dl. D se plimbă neîncetat de la dreapta la stânga cu acest cocktail ideologic de tip dughinist.

Alexandru Sudiţoiu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s