Au fost trimise TRUPELE. Decizia luată în urmă cu puţin timp pune în ALERTĂ întreaga lume

Statele Unite au decis trimiterea a aproximativ 600 de militari americani în Polonia şi în Țările Baltice, pentru exerciţii militare menite să demonstreze solidaritatea ţărilor NATO în contextul tensiunilor cu Rusia din cauza crizei ucrainene.

O companie de 150 de militari, din cadrul Brigăzii aeropurtate 173 a armatei americane, staţionată în Italia, urmează să ajungă miercuri în Polonia.

Alţi 450 de militari americani sunt aşteptaţi zilele următoare în Estonia, Letonia şi Lituania, pentru exerciţii care vor avea loc în următoarele luni, a comunicat contraamiralul John Kirby, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

„Începând cu momentul agresiunii ruse în Ucraina, analizăm toate mijloacele posibile pentru a garanta securitatea aliaţilor şi partenerilor noştri”, a declarat el.

Acest gest „reprezintă o responsabilitate faţă de obligaţiile care ne leagă în materie de securitate în Europa”, a afirmat Kirby, adăugând că „acesta este un mesaj adresat Moscovei”.

Potrivit lui Kirby, trupele ar putea ajunge în Europa timp de o lună, urmând să-şi menţină prezenţa în decursul unui an.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului nu a exclus posibilitatea că exerciţii militare ar putea avea loc şi în alte state din regiune.

Kirby a subliniat că este vorba de operaţiuni „bilaterale” din partea Statelor Unite, ci nu de exerciţii NATO.

Această măsură a Statelor Unite are drept scop garantarea securităţii aliaţilor din Europa de Est, îngrijoraţi de o intervenţie rusă în Ucraina. Anterior, Pentagonul a trimis în Polonia 12 avioane de tip F-16.

Ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics, a salutat, marţi, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, trimiterea unui număr de militari de către Statele Unite, apreciind că acest gest reprezintă „un semn de solidaritate între statele NATO”, mai scrie Mediafax.

De pe ziarulnational.md

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s