Nemţii ne avertizează că următorul conflict separatist din Europa va fi în România!

O publicaţie germană, Der Freitag, citată de știripesurse.ro, sesizează pericolul secesiunii maghiare din Transilvania, articolul cu pricina identificând lupta pentru autonomie a maghiarilor ca fiind ”următorul conflict separatist din Europa”. Sper că nimeni nu va spune că şi jurnaliştii germani sunt şovini sau în campanie electorală şi de aceea au descoperit pericolul reprezentat de agitaţia secuiască.

Cu siguranță România are alte probleme decât steagurile secuiești. Totuși, UDMR a transformat obsesia acestora într-o preocupare națională din cauza semnificației lor evidente: negarea statului român național unitar și înlocuirea lui cu alte forme de autoritate, pe baze etnice. Iată de ce am depus la Parlament o lege care nu este împotriva steagurilor secuiești, ci împotriva creării unui stat secuiesc în România.

Politicienii maghiari ne-au impus agenda lor falsă până la punctul la care să nu reacționăm ar fi trădarea interesului național. Vorbim de steaguri pentru unitățile administrativ-teritoriale? E vorba de fapt de un pas înainte al UDMR spre autonomie teritorială. Vorbim de drepturile minorităților? Din nou, e vorba de privilegierea comunității maghiare dar nu din punct de vedere al drepturilor reale și egale cu ale românilor, ci al controlului politic asupra unei dorite enclave etnice. Nu am făcut o obsesie din politica maghiară, ci politica maghiară lucrează obsesiv pentru distrugerea statului român, fie că vrem noi să observăm sau nu.

Iată de ce, propunerea unei legi în Parlamentul României pentru a interzice steagurile cu caracter etnic este doar o reacție firească la strategiile murdare ale UDMR care vrea să strecoare sub titulatura steagurilor unor unități administrativ-teritoriale afișarea unor însemne etnice, cu trimitere directă spre enclavizare. Steagul nu e un simbol oarecare. Ai arborat un steag pe o clădire oficială, ai însemnat acel teritoriu cu o anumită suveranitate. Dacă permitem afișarea însemnelor secuiești pe instituțiile României de oriunde ar fi ele, înseamnă că acceptăm o dublă suveranitate, adică cea a unei enclave etnice pe lângă cea a României. Cum e cu putință măcar să luăm așa ceva în considerare? Atunci hai să arborăm și steagul Rusiei în Moldova (se vor găsi argumente dacă se dau fonduri în acest sens, ca în Transilvania), al Bulgariei în localitățile de la sud, al Serbiei în Banat și atunci vor ști toți cât de generos este statul român în a-și ceda suveranitatea: numai cine nu vrea nu-i trage pământul de sub picioare!

Să mai spunem că aleșii locali ai maghiarilor afișează de multe ori steagul secuiesc fără cel al României, acesta din urmă fiind înlocuit, eventual, cu cel al Ungariei? Ce dovadă mai vreți că în arborarea steagurilor secuiești este vorba de negarea statului român prin inventarea unui teritoriu scos de sub legea suveranității sale? Toate celelalte povești cu dreptul la identitate și la simboluri culturale sau regionale sunt pentru adormit copiii, este vorba clar în acest caz de ”dreptul” la rapt teritorial.

Ultima dovadă și argumentul final al justeții legii pe care am propus-o este nonșalanța cu care Sogor Csaba, altfel europarlamentar al României și candidat cu șanse sigure pentru un nou mandat în PE, defilează la Bruxelles sub stindardul secuiesc, fără tricolor. Ce vrea să transmită acest membru de vază al UDMR dacă nu faptul că el reprezintă un alt stat (chiar dacă acesta încă nu există) și că nu recunoaște România? Vrem să-i permitem să continue negarea României tocmai de la tribuna oficială a forului european amintit sau vrem ca europarlamentarii României să aibă măcar decența de a a avea drapelul tricolor pe birou? Dacă nu cumva cerem prea mult…

Și o remarcă de încheiere: afișarea steagurilor etnice maghiare în Transilvania, alături de cele ale Ungariei (pentru că aleșii locali maghiari nu se pot abține să nu-și dezvăluie afilierea reală și unde e centrul lor de comandă, mai ales că mai toți au deja și cetățenia statului vecin), reprezintă o invitație la superba propunere a lui Tokes ca Ungaria să fie protectorul zonelor în care locuiesc maghiari, o denumire politicoasă pentru anexare. Cu toate derulările din Est, unde drepturile minorităților se transformă rapid în anexare succesivă de teritorii, chiar vrem să ne vedem anexată o parte din țară? Atunci liber la steaguri secuiești, la limba maghiară oficială și la toate pretențiile UDMR. Orban, reașezat pe cai mari în Ungaria, abia așteaptă, mai ales că și prietenul său de la Moscova i-ar acorda toată susținerea și experiența în acest domeniu.

De Bogdan Diaconu

Comentariu Vocea Patriei :

După Ucraina s-ar putea să vină şi rândul nostru. Dorinţele separatiste al extremiştilor maghiari sunt de la sine evidente, dar dorim să adăugăm aici suţinerea pe care Federaţia Rusă, prin ideologul ei Dughin, o acordă acestor pretenţii.

În ultimii ani relaţia dintre Rusia şi Ungaria, dintre Jobbik şi Putin, s-a întărit în mod vizibil. Întâlniri şi pacte de colaborare între aceste două forţe fiind tot mai des mediatizate. Gabor Vona în urma vizitei sale la Moscova s-a întors direct în Ţinutul Secuiesc unde a urmărit provocare unui conflict interetnic. Cred că putem asuma cu siguranţă că acest lucru s-a întâmplat cu acordul tacit al Moscovei prin persiana lui Alexandr’ Dughin.

Rusia doreşte destabilizarea frontierelor NATO şi UE. Ca atare ea găseşte un aliat de bază într-o Ungarie clădită pe o mentalitate medievală şi tot mai orientată spre ideile de extremă dreaptă. În mod paradoxal o mulţime de pretinşi ”naţionalişti” români au devenit la rândul lor susţinători ai Rusiei care susţină separatismul maghiar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s