Acuzaţii fără argumente

Administratorul blog-ului De Veghe Patriei, dl. Cătălin Dănoiu, insultă din nou inteligenţa românilor printr-un articol penibil, demn doar de Cancan. Acesta a publicat pe blog-ul său un material în care se laudă cum va scoate la iveală toate secretele clasei politice româneşti, asta după ce se laudă că alţii l-au acuzat de legături cu serviciile secrete. Laude penibile, doar vorbe aş zice eu. O serie de acuzaţii nefondate şi aducerea aminte a cititorilor că ar putea fi din servicii, deşi nu e, ca aceştia să citească articolul cu gândul că informaţia provine din laboratoarele SRI-SIE-STS-FSB, etc.

Articolul este unul tipic DVP lipsit de orice calitate şi care ţinteşte un public iraţional, doritor de scandal, implicit cancan. Crin Antonescu este primul atacat cu toate ouăle stricate din cocioaba rusească, doar că toate acuzele aduse la adresa dl. Antonescu nu sunt altceva decât simple idei lansate de dl. D. Spun simple idei fiindcă deşi D acuză el nu aduce nici un argument, nici o dovadă, pentru vreo acuzaţie lansată de el. Nimic nou sub soare având în vedere că aşa a procedat şi când l-a numit pe M.R. Ungureanu evreu, sau pe Victor Ponta, deşi nu există dovezi reale în acest sens.

Dănoiu se foloseşte, ca de obicei, de acuzaţii fără argumente. De la începutul articolului el creează impresia cititorului că ceea ce spune este adevăr absolut deja probat astfel ca cititorul sărac cu duhul să creadă ceea ce citeşte, fără să mai proceseze în cadrul raţiunii. Astfel majoritatea cititorilor trec peste faptul că articolul nu are nici măcar un argument şi merg pe încredere. ”Eu vă spun că Antonescu-i gay”, zice D, ”aşa este, aşa este, nu vă trebuie argumente. Cine nu mă crede e evreu” ( sau jidan în termenii folosiţi de el ).

Ca să mai se asigure puţin că e crezut dl. D, unicul administrator al DVP deşi vrea să pară altfel, aduce aminte că în trecut a fost acuzat de legăturii cu diverse servicii de intelligence. Acuzaţii halucinante dealtfel, dar de care D se foloseşte aşa cum mi-a mărturisit chiar mie la telefon în vremurile când îmi publica articolele pe blog-ul său. Adevărul e că-i place să se creadă că are legături cu vechea securitate sau cu serviciile ruseşti, asta-i dă un plus de siguranţă şi totodată dă impresia că pachetul informaţional oferit de el îi bazat pe dovezi palpabile, deşi niciodată acestea nu apar în articolele domniei sale.

Astfel acuzele aduse persoanei lui Crin Antonescu sunt la fel ca toate celelalte prezentate până acum. Simple pălăvrăgeli lipsite de orice valoare dacă vine vorba de dovezi. Personal sunt de părere că Antonescu este unul dintre puţinii politicieni români care nu pot fi compromişi. Nu a încălcat legea, nu a făcut nimic rău, tocmai de asta atacurile la adresa sa nu sunt prea puternice şi se bazează doar pe opinii subiective ( că ar dormi mult de exemplu ). Nimic serios, doar mici pălăvrăgeli lipsite de valoare în orice sens. Lipsite de dovezi şi de argumente.

În schimb s-ar putea spune multe despre dl. D care nu se supără când îi menţionez numele blog-ului indiferent în ce fel l-aş ataca, doar atunci când menţionez chiar numele marelui D în persoană. Acest lucru e deranjant pentru el fiindcă nu doreşte să fie cunoscut cu adevărata lui identitate. De ce rămâne la opinia fiecăruia. Dar înainte să-i acuze pe alţii, cu acuzaţii nefondate, să-şi vadă mizeria din propria ogradă ( şi e destulă ), până la urmă el urlă peste tot că sucul Coca-Cola e masonic, iar apoi la telefon se aude glasul său undeva prin oraş cerând ”Stai puţin Alex, o cola vă rog!”.

De Alexandru Sudiţoiu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s