Parlamentul European îngroapă PLANURILE Rusiei! Ce a decis referitor la „South-Stream”

Proiectul „South Stream” privind construcția unui gazoduct care ocolește Ucraina și care a fost lansat cu mare fast în 2012 de către președintele rus, Vladimir Putin, ar putea să nu mai fie finalizat, scrie gazeta.ua.

Parlamentul European a adoptat o rezoluție potrivit căreia gazoductul „South Stream” nu ar trebui construit, dar trebuie de asigurat alte surse de livrare a gazelor naturale. În rezoluție se mai spune că acum sunt întreprinse măsuri pentru a diversifica resursele și de a reduce dependența Europei de Rusia și sunt premise ca pe viitor importul de gaze din această țară să fie stopat.

Potrivit sursei, Uniunea Europeană s-a arătat dispusă să ofere Ucrainei suport în vederea soluționării problemei gazelor pe care o are cu Rusia. Precizăm că astăzi Bulgaria a demontat țevile instalate în cadrul acestui proiect.

Menționăm că „South-Stream” a fost preconizat pentru a livra 31 de miliarde de metri cubi de gaze din Rusia către Italia și Austria. Construcția conductei de gaze a fost prevăzută pentru a ocoli Ucraina din cauza neînțelegerilor privind tranzitarea. Costul estimat al acestui proiect este de circa 15 miliarde de euro.

De pe ziarulnational.md

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s