Valean: “Nu toti vrem sa ne vindem sufletul pentru gazul rusesc, domnule Presedinte!”

Adina Valean a condamnat, ieri, in cadrul dezbaterii Parlamentului European cu privire la Ucraina, declaratiile Presedintelui socialist Martin Schulz cu privire la ‘interesele comune’ dintre UE si Rusia. “Nu toti vrem sa ne vindem sufletul pentru gazul rusesc, domnule Presedinte! Unora poate le este usor sa vorbeasca asa – celor care nu au simtit forta distructiva a Uniunii Sovietice. Dar este o insulta la adresa tuturor acelora din Romania, Polonia sau Germania de Est care au murit luptand pentru libertate si democratie, aceleasi valori pentru care se lupta ucrainienii astazi”, sustine europarlamentarul liberal.

Adina Valean este un oponent vehement al inghetarii granitelor si un sustinator constant al aspiratiilor europene ale vecinilor de la est. “Acum, trebuie sa evitam cu orice pret sa repetam aceleasi greseli in ceea ce priveste Republica Moldova. Uniunea Europeana trebuie sa le ofere liderilor de la Chisinau o perspectiva europeana clara, iar Acordul de Asociere UE-Moldova trebuie semnat cat de curand posibil”, a conchis Valean.

De pe valean.eu

Comentariu Vocea Patriei :

Un discurs impresionant şi plin de adevăr din partea doamnei Adina Vălean. Ne bucură faptul că România este reprezentată în PE de oameni cu coloană vertebrală, capabili să apere nu doar interesele statului român ci valorile universale la care am aderat în calitatea noastră de stat membru NATO şi UE.

Suntem de părere că o viziune pragmatică privitoare la interesele UE şi a statelor membre este necesară, dar de dragul ei nu putem sacrifica valorile care ne definesc şi să riscăm securitatea noastră în favoarea gazelor ruseşti. Doamna Vălean a prezentat extrem de bine această problemă.

Cu această ocazie întărim susţinerea noastră pentru forţele de dreapta din România. Redacţia blog-ului nostru îşi manifestă deschis susţinerea pentru două partide de dreapta, aflate în opoziţie unul faţă de altul, Partidul Naţional-Liberal, respectiv Partidul Forţa Civica. Suntem de părere că aceste partide reprezintă valorile fundamentale ale României şi ale Uniunii Europene.

Advertisements

One thought on “Valean: “Nu toti vrem sa ne vindem sufletul pentru gazul rusesc, domnule Presedinte!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s