”Profeţii” Rusiei şi eşecul etern

Observ că este la modă să citeşti profeţii pe net şi să crezi în oricine îţi prezice un anumit viitor care-ţi surâde. Lucru aplicabil inclusiv la rusofilii din România ce, văd eu, scot în evidenţă mai toate ”viziunile” unor ierarhi ruşi despre viitor. Toţi aceşti ierarhi vorbesc de un viitor luminat în care Rusia ar deveni un mare imperiu al ortodoxiei, ar distruge orice alte credinţe şi ar domina lumea. Dincolo de ideea absurdă din aceste profeţii a unei lumi totalitar-religioase nu prea ştiu în ce măsură ”profeţii” Rusiei nu şi-au trecut data de valabilitate.

Prin sec. 17-18 au existat ierarhi în Imperiul Ţarist care prevedeau în ”profeţia” cea de toate zilele că la începutul sec. XX Rusia avea să devină o mare putere ortodoxă. Un imperiu teocratic, un imperiu care va îngenunchea lumea la picioarele sale şi va aduce lumina. Toate bune şi frumoase, vine sec. XX şi odată cu el revoluţia bolşevică din 1917. Ţarul este alungat de pe tron, Imperiul Rus distrus şi comunismul devine ideologie de stat aducând de la sine un secol de teroare şi durere pentru poporul rus.

Acest secol de teroare şi durere se extinde şi la statele vecine prin politica expansionistă a Uniunii Sovietice, unul din multele aspecte negative ale vechiului imperiu ţarist moştenit de către URSS. Ruşii cu imperiul lor de secol XX răspândesc comunismul, foametea, sărăcia şi moartea prin tot estul Europei. Astfel bănuiesc că se ”adeveresc” profeţiile” ierarhilor ruşi despre un glorios imperiu ortodox care vine din Rusia şi iluminează lumea. Desigur, s-au ”îndeplinit” de numa’ numa’ aceste profeţii şi Rusia, prin URSS, a salvat lumea.

Au existat profeţii şi în trecut, înaintea celor despre URSS, care prevedeau înălţarea Rusiei ca apărătoare a creştinităţii, dar mai degrabă aceasta s-a înălţat ca stat expansionist cu scopul de a-şi asupri vecinii de aceeaşi religie. Astfel religia a fost folosită ca o simplă unealtă de propaganda la mâna puterii din Rusia şi totuşi astăzi mai sunt oameni care pun botul la pachetul promoţional de ”profeţi” ruşi. Cum de ? Probabil n-au ajuns toţi oamenii la raţiune, da chiar în halul ăsta ?

Mai există şi un al treilea grup de ”profeţi” ruşi care au lăsat scrisori, pe un ton evlavios, despre cum în sec. XXI URSS va cădea şi în locul ei se va ridica un glorios imperiu ortodox rus ( unde am mai auzit asta ? ) condus de un ţar alb. Acesta va înfrânge forţele răului şi va clădi noul bizanţ aducând de la sine pace şi ordine în lume. Problema este că eu unul nu m-aş prea încrede într-o serie de profeţii ratate care se îndeplinesc în sensul unui mare imperiu, doar că imperiul ăsta mereu ajunge să fie ceva rău, opus conceptului paradisiac şi imposibil din profeţie.

Actuala Federaţie Rusă cu al ei ţar reprezintă mai degrabă un imperiu al răului. În loc de pace vedem cum aduce război ( cazul Georgia, cazul Ucraina ) şi în loc de ordine dă naştere anarhiei la nivel global. Pe plan ideologic promovează un cocktail cu de toate. Se pune puţin nazism, puţin bolşevism, puţin marxism, puţin ortodoxism, o doză imensă de pan-slavism şi tadam! A ieşit ideologia de stat a Rusiei. Ca să nu pice rău folosim şi religia ca instrument de propagandă pentru ademenirea fanaticilor religioşi din alte ţări, aşa ne facem şi o grupare de agenţi infiltraţi. O ce frumos se ”adeveresc” ”profeţiile” expirate de producţie rusească.

Deci ce facem ? Ne încredem în nişte profeţii nereuşite şi ridicăm în slăvi Federaţia Rusă şi pe conducătorii ei ? Sau ne lăsăm ghidaţi de raţiunea atât de dragă civilizaţiei noastre europene şi căutăm să ne servim patria, să ne luptăm pentru libertăţile şi drepturile pe care Rusia le calcă în picioare ? Decizia ne aparţine. Propaganda rusească se foloseşte de aceste idei religioase pentru scopuri proprii şi nimeni n-ar trebui să aibă încredere în ea. Scopul meu nu e să defăimez religia ruşilor, ci să-i trezesc puţin la realitate pe cei care cred astfel de lucruri. Sunt sigur că ultimul lucru pe care Divinitatea l-ar vrea de la noi ar fi să lăsăm lumea la cheremul unor nebuni care vor să cucerească tot.

De Alexandru Sudiţoiu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s