NATO consolidează apărarea aeriană, maritimă şi terestră în Europa de Est

NATO consolidează apărarea aeriană, maritimă şi terestră în ţările din Europa de Est, a anunţat miercuri Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

“Vom avea mai multe avioane în spaţiul aerian, mai multe nave pe mare, iar pregătirea forţelor terestre va fi consolidată”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Anders Fogh Rasmussen la finalul unei reuniuni a ambasadorilor celor de 28 de state membre, la Bruxelles.

De pe mediafax.ro

Comentariu Vocea Patriei :

Consolidarea de către NATO a securităţii militare în Europa de Est nu face decât să ne arate tot mai clar intrarea lumii într-un nou război rece. Un război care nu a făcut decât să se întrerupă pentru o scurtă durată înaintea ca lucrurile să revină la starea lor conflictuală aşa cum este cazul în momentul de faţă.

Acţiunile nelegitime ale Federaţiei Ruse au provocat un răspuns tot mai solid al puterilor occidentale, atât pe plan economic, dar şi pe plan militar. Suntem de părere că dacă Federaţia Rusă va continua cu politica ei de expansiune aceste tensiuni vor escalada prin sancţiuni din ce în ce mai dure, iar actualul conflict îngheţat se va încălzi până la un punct fără întoarcere.

Deşi o astfel de situaţia este de evitat acest lucru depinde exclusiv de Federaţia Rusă şi de preşedintele acesteia, de dispoziţia vecinului de la răsărit de a renunţa la politica evidentă de expansiune. Ţările de graniţă ale Europei şi ale NATO trebuie să fie pregătite pentru orice scenariu posibil. În acest moment Securitatea naţională trebuie să fie o prioritate pentru statul român, ca şi pentru restul statelor din estul Europei.

În acest sens întărirea forţelor NATO la graniţa estică a Europei este un gest absolut necesar pentru a ca noi să fim pregătiţi de orice mişcare viitoare a Rusiei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s