Legătura dintre extremiştii români, imperialismul rusesc şi separatismul maghiar

Faptul că o bună parte din ultra-naţionaliştii români, mai exact ortodocşişti, au o afinitate spre Federaţia Rusia este destul de evident. Mulţi dintre ei văd Rusia ca pe un mare imperiu teocratic, un nou bizanţ, care luptă împotriva forţelor seculare din vest şi mulţi susţin Rusia cu tot ce au. Dar prin această susţinere ortodocşiştii români ar trebui să renunţe la termenii de naţionalist şi mai ales de patriot cu care nu mai au nimic de-a face.

A susţine o putere străină intereselor statului tău nu poate fi calificat altfel decât drept un gest de trădare faţă de patrie. Sărind totuşi peste acest lucru şi plecând de la premiza că indivizii sunt doar imbecili şi cred că Rusia este prietena Românie, să ne uităm la felul în care aceşti extremişti susţin, în mod indirect, interesele separatiste ale statului maghiar.

Legătura dintre Federaţia Rusă şi guvernul conservator de la Budapesta nu este nici un secret, din contră. Această legătură este tot mai mediatizată, iar guvernul maghiar devine tot mai dependent de Moscova pe zi ce trece. Extremiştii maghiari din cadrul partidului Jobbik se plimbă prin parlamentul european cu tricouri imprimate cu mesaje pro-ruse şi anti-Trianon, asta după ce se întâlnesc cu Dughin la Moscova şi vin în Ţinutul Secuiesc să provoace scandal, evident, cu aprobarea Moscovei.

Astfel guvernul conservator de la Budapesta şi extremiştii maghiari de la Jobbik se bucură în egală măsură de susţinerea forţelor de la Kremlin. În aceeaşi măsură separatismul etnic şi teritorial dorit de către Budapesta se bucură de susţinerea lui Vladimir Putin. Mai departe Vladimir Putin şi Rusia se bucură de susţinerea extremiştilor români ortodocşişti care au uitat de interesul patriei, de sloganul lor de amăgire ”totul pentru ţară” şi acum nu contenesc să-l laude pe criminalul moscovit.

Susţinând Rusia extremiştii români susţin indirect şi prietenii Rusiei, printre care se numără Jobbik şi guvernul de la Budapesta. Deci putem afirma că aceşti ”naţionalişti” români sunt principalii susţinători ai separatismului propus de către extremiştii maghiari. Două forţe extremiste unite sub un singur stindard, cel al imperialismului rusesc.

Redacţia Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s