Un prim batalion al Gărzii Naționale a Ucrainei a plecat pe „front”

Primul batalion al Gărzii Naționale a Ucrainei a fost trimis pe „front” în estul țării, a anunțat marți secretarul Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare, Andrii Parubii, citat de AFP.

Acest batalion este format din voluntari, care au făcut parte din unitățile de autoapărare ale Maidanului (Piața Independenței), epicentrul protestelor din centrul Kievului, ce au condus la înlăturarea regimului prorus al președintelui Viktor Ianukovici la sfârșitul lunii februarie, a scris Parubii pe contul său de Facebook.

„Soldații sunt foarte combativi și sunt pregătiți să apere Ucraina. Situația nu este simplă”, adaugă Parubii.

606x341_260124

Lugansk face parte din bazinul carbonifer Donbas și se confruntă de mai multe zile cu tensiuni separatiste din partea militanților proruși, care ocupă din 6 aprilie sediul local al SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei).

Grupuri armate proruse au trecut la o ofensivă luni în estul Ucrainei, solicitând sprijin președintelui rus Vladimir Putin în fața guvernului proeuropean de la Kiev.

Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) a aprobat în martie crearea unei Gărzi Naționale, care ar putea să încorporeze până la 60.000 de persoane, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, pe fondul temerilor legate de o invazie a armatei ruse în est.

src.adapt.480.low

Responsabilă cu securitatea internă, apărarea frontierelor și lupta împotriva terorismului, Garda Națională se află sub autoritatea Ministerului de Interne.

De pe sursazilei.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s