Liviu Dragnea vrea ca aleşii locali să nu poată fi anchetați pentru documentele semnate

Vicepremierul Liviu Dragnea lucrează la un act normativ prin care primarii sau preşedinţii de Consiliu Judeţean să nu poată fi anchetaţi pentru documentele semnate. Cei responsabili ar urma să fie şefii instituţiilor.

Vicepremierul spune că un ales local nu este obligat să cunoască legislaţia în vigoare în anumite domenii, cum trebuie să o ştie arhitectul, juristul sau inginerul constructor care a semnat iniţial, şi că alesul local doar contrasemnează.

Liviu Dragnea susţine că primarul nu ar trebui să fie tras la răspundere atunci când apare o reclamaţie şi că Guvernul are în vedere şi schimbarea modului în care este numit prefectul. Acesta ar trebui să redevină un funcţionar politic.

„Dacă arhitectul semnează în dreapta, acea semnătură îi spune primarului că toate prevederile legale din domeniul disciplinei în construcţii, urbanismului sunt în regulă. (…) Dacă ulterior, din diferite motive, apare o cercetare sau o reclamaţie că acea autorizaţie a fost emisă într-un fel sau altul sau nelegal, în opinia mea, primarul nu trebuie să răspundă. El nu trebuie să aibă capacitatea, expertiza necesară pentru a verifica dacă toate documentele sunt legale”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea pentru gandul.info.

De pe digi24.ro

Comentariu Vocea Patriei :

Liviu Dragnea şi hoarda roşie de la PSD ne arată din nou că socialismul şi feudalismul sunt fraţi întru’ boierime. Ceea ce propune acest ”godfather” al PSD-ului este într-adevăr transformarea baronilor locali neoficiali în baroni locali oficiali. Un lucru inadmisibil fiindcă fiecare cetăţean al statului trebuie să răspundă în faţa legii.

Dacă dl. Dragnea vrea să refacă drepturile baronilor pe care-i reprezintă şi să readucă România în feudalismul alungat cu atâta greutate de revoluţionarii vremurilor atunci poate se cere o nouă revoluţie. Metoda Robespierre rămâne oricând valabilă pentru baronaşi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s