Interviu cu Robert Gabriel, unul din administratorii blog-ului Vocea Patriei

Salut, Robert! Faci partea din redacţia blog-ului Vocea Patriei. Când ai început să lucrezi în cadrul acestei redacţii şi ce idei te îndeamnă în munca jurnalistică pe care o depui aici ?

Salut! Munca jurnalistică la acest blog am început-o încă de la înfințarea sa. Am ales să fac parte din redacția blogului pentru că mă identific cu ideile și obiectivele sale, adică promovarea naționalismului curat, pro-occidental, lipsit de idei rasiste și xenofobe. Îmi doresc ca prin munca care o depun să pot schimba mentalitatea comunistă care încă bântuie societatea românească și să trag un semnal de alarmă cu privire la expansiunea islamului radical și pretențiile hegemonice rusești. Încerc, de asemenea, să promovez ideile tradiționaliste într-o societate modernă, dominată de nihilism. Cred cu tărie că blogul Vocea Patriei va fi o voce puternică în România, o voce care întotdeuna va apăra interesele strategice și geopolitice ale țării.

Vorbeşti de naţionalism, un curent care după încheierea celui de-al doilea război mondial a fost aspru criticat. Ce înţelegi tu prin naţionalism curat şi de unde această adversitate faţă de islam şi obiectivele expansioniste ale Rusiei ? Două lucruri pe care o parte din naţionaliştii moderni par să le suţină.

După cel de-al Doilea Război Mondial, semantica termenului „naționalism” a fost schimbată, naționalismul devenind sinonim național-socialismului, ceea ce este total greșit. Naționalismul nu înseamnă rasism, xenofobie sau expansionism, cum astăzi este perceput de tot mai multe persoane. Naționalismul curat este reprezentat de dragostea de țară, de prețuirea istoriei, culturii și tradiției țării. Există, în zilele noastre, tot mai mulți naționaliști de stadion, care se identifică ca anti-americani și anti-capitaliști doar pentru că așa e „moda”, neavând niciun ideal moral. Acest naționalism e bolnav, fiind sortit eșecului. Pseudo-naționaliștii sprijină orice mișcare și regim anti-democrat și anti-liberal, așa cum este oligarhismul rusesc sau islamismul. Adversitatea mea nu e față de islam (pe care, desigur, îl văd dăunător României), ci față de islamism, adică de extremismul islamic, care pune în pericol nu doar securitatea României, ci a tuturor statelor europene. În imperialismul rusesc văd un pericol deoarece acesta are ca scop hegemonia asupra statelor suverane, printre care și România. Istoria ne-a demonstrat că nu putem avea niciodată încredere în Rusia, iar în sprijinul aceste afirmații aduc cucerirea Basarabiei de către Imperiul Țarist în 1812. Rusia, atât sunt țarism, comunism sau pan-slavism, a dus aceeași politică expansionistă, dăunătoare tuturor statelor cu care se învecinează.

Ştiu că eşti o persoană pasionată de domenii precum geopolitica, teologia, istoria şi un susţinător al ideilor politice de centru-dreapta. Lucru vizibil şi în răspunsul tău. De unde aceste pasiuni şi aderenţa la o serie de valori bine definite ? Ceva ”ciudat” pentru tinerii de vârsta ta.

Într-adevăr. Pasiunea pentru istorie am avut-o de mic. Mai târziu, datorită lecturii, s-au dezvoltat și celelalte pasiuni, printre care teologia, geopolitica sau psihologia. Consider studierea istoriei și teologiei un facot esențial în dezvoltarea fiecărui tânăr, deoarece sunt două elemente definitorii ale românismului. Pentru a putea înțelege politica și geopolitica, trebuie să ai cunoștințe în domeniul istoriei și chiar al sociologiei. Viziunile politice mi le-am definit ca urmare a studierii istoriei și a curentelor politice și ideologice. Desigur, pentru tinerii de vârsta mea e ceva „ciudat”, fiindcă majoritatea își petrec timpul prin cluburi, consumând alcool și fumând. Consider setea de cunoașterea cea mai mare virtute a omului modern, deoarece, la ora actuală mas-media promovează tocmai opusul cunoașterii: mediocritatea.

Ai menţionat diferenţa dintre tine şi tinerii de vârsta ta, cât şi faptul că eşti interesat de psihologie. Cărui fapt crezi că se datorează această diferenţă ? De ce majoritatea tinerilor aleg o cale a comodităţii, iar alţii preferă să caute adevărul ?

Majoritatea tinerilor o apucă pe căi greșite din cauza lipsei educației religioase. Din păcate, trăim într-o societate în care Dumnezeu nu mai este în centru, ci omul. În întreaga istorie niciodată societatea nu s-a mai confruntat cu așa ceva. Un alt factor al decadenței sociale este mass-media și, îndeosebi, pornografia, cu care tinerii din ziua de azi sunt asaltați. Acesta este motivul pentru care mulți aleg o cale greșită, iar alții caută adevărul. Totul se leagă de motivație. Tinerii din ziua de azi nu mai sunt motivați să caute adevărul pentru că s-au obișnuit ca mass-media să le dea totul pe tavă. Am ales să studiez psihologia pentru că, personal, consider psihicul uman o enigmă, iar, de-a lungul istoriei, cele mai puternice războaie s-au dus la nivelul psihicului. Pe acest lucru se și bazează astăzi intelligence-ul.

Observ că spiritualitatea creştină ocupă un rol esenţial în viaţa şi gândirea ta. Acum ne găsim în Săptămâna Patimilor, ce înseamnă pentru tine această perioadă şi cum trăieşti în momentul de faţă ?

Desigur, centrul preocupărilor și studiilor mele este Hristos. Într-o societate de consum, unde adevărul este considerat relativ, datoria fiecărui român este să mărturisească Adevărul, mai ales acum, în Săptămâna Patimilor. În momentul de față încerc să-mi fac datoria de creștin, aceea de a face cât mai mult bine, de a ierta pe cei care mi-au greșit și de a ocoli orice formă de a face rău.

Înainte ai menţionat că intelligence-ul modern se bazează pe psihologie, una din pasiunile tale. Ai făcut o legătură implicită între cele două domenii şi ai arătat că eşti pasionat de intelligence. Ce te atrage spre acest domeniu şi ce rost crezi că au serviciile de informaţii în sec. XXI ?

În secolul XXI, niciun stat european nu poate exista fără un serviciu de informații. Serviciile de informații asigură securitatea statelor și veghează la respectarea intereselor geopolitice și geostrategice ale fiecărei țări. Multe atacuri teroriste au fost anihilate de serviciile de informații. În România, de exemplu, Serviciul Român de Informații (SRI) a furnizat informații importante cu privire la actele de corupție a anumitor oameni politici și nu numai. Lumea intelligence-ul e o lume captivantă, o lume a misterului, a umbrelor, o lume în care numai cei puternici pot intra. Spionajul s-a dezvoltat odată cu formarea primelor imperii, s-a îmbunătățit pe parcursul istoriei, creându-se noi metode de spionaj și contraspionaj, ajungând în Evul Mediu să ocupe cel mai important rol în existența imperiilor și regatelor europene, căci în  Europa ultimilor 500 de ani, serviciile secrete au format un front nevăzut, mai important decât câmpul de luptă.

Evident atribui un rol fundamental domeniului de intelligence în existenţa oricărui stat. Alţi tineri ar spune că aceste servicii servesc anumite interese oculte şi distrug lumea. Ce părere ai despre aceste teorii ale conspiraţiei ?

În secolul nostru, serviciile de informații joacă un rol primordial în păstrarea suveranității statelor și în combaterea terorismului. Aceste teorii ale conspirației sunt produsul unor oameni care vor să vadă în orice eveniment politc, atât intern cât și extern, un plan al unor persoane a căror identitate nu se cunoaște, dar care, însă, controlează totul. Aceste scenarii sunt create pentru a alimenta setea de cancan a persoanelor care nu au realizat nimic în viață, a frustraților, dar care găsesc un răspuns pentru eșecul lor în așa-zisa „ocultă mondială”. Persoanele care consideră că serviciile de informații slujesc intereselor străine, implicit forțelor oculte, sunt oameni fără un fundament moral, fără un ideal în viață, fără o dorință de a afla adevărul prin a studia și a analiza logic, ci preferă să accepte ce li se servește de anumite bloguri, emisiuni, cărți, ș.a.m.d.

Eşti un tânăr care iese din mulţine, dar eşti tot om. Cu siguranţă ai şi alte pasiuni şi hobby-uri decât cele menţionate la începutul acestui interviu. Cu ce te ocupi în timpul liber şi ce lucruri te atrag ?

Cu siguranță. Timpul liber mi-l petrec cu prietenii, ieșind în aer liber sau călătorind. Îmi place să citesc, să ascult muzică și să discut cu oamenii. Înafară de asta, iubesc fotbalul, pe care l-am și practicat o bună perioadă de timp. De asemenea, îmi place să-mi petrec timpul cu cei apropiați.

Ce doreşti să faci pe viitor şi ce modele ai în viaţă ?

Grea întrebare. Am multe perspective de viitor, însă nu sunt în totalitate hotărât. Deocamdată doresc să-mi continui studiile, iar mai târziu să pot acționa într-un domeniu de care sunt pasionat și în care să îmi pot sluji patria și idealurilor mele. Am multe modele în viața, dar cel mai important este Hristos. Pot spune că am modele în fiecare domenii, deși prefer să-mi urmez propriile concepții. Ca modele în viața pot enumera pe Corneliu Zelea Codreanu, unul din cele mai controversate personaje din perioade interbelice, Valeriu Gafencu, Mareșalul Ion Antonescu, Ion Gavrilă Ogoranu, Radu Gyr, Petre Ţuţea, Dzhokhar Dudayev, Giovanni Falcone, sau personaje istorice ca Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Vlad Țepes, Neagoe Basarab, Mihai Viteazu, Saladin.

În încheiere dacă mai ai ceva de adăugat despre tine, pasiunile tale, actuala situaţie politică ( inclusiv alegerile care vin ) şi viitorul blogului Vocea Patriei.

Despre mine și pasiunile mele am discutat mai sus, nu mai ce adăuga. România, la ora actuală, trece printr-o criză politică de lungă durată, începută odată cu măsurile de austeritate luate de guvernul Boc. În relațiile externe, România a avut de pierdut și încă are, cel puțin până la alegerile prezidențiale din anul acesta, când sper ca această criză să ia sfârșit. La ora actuală, țara noastră se află sub hegemonia PSD-ului, un partid profund corupt și anti-democrat, cu viziuni anti-occidentale și pro-comuniste (apropierea de China). România are nevoie de un președinte de dreapta, care să cunoască geopolitcă și să aibă cunoștințe în domeniul securității naționale, să cunoască politica UE și NATO, mai ales acum, când ne aflăm în pragul izbucnirii unui conflict deschis, și nu unui război rece.  Privitor la blog,  cum am spus și mai sus, cred cu tărie că blogul Vocea Patriei va reprezenta o voce puternică în blogosfera românească, un formator de opinii și un promovator al politicii naționaliste pro-europene și pro-americane.

Îţi mulţumesc pentru timpul acordat şi îţi urez succes pe viitor!

Și eu îți mulțumesc!

Sursa : Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s