Putin pregăteşte o nouă INVAZIE! CUTREMUR în Europa: Ultimatumul dat în urmă cu puțin timp

Ministerul rus de Externe a cerut autorităţilor de la Kiev să înceteze „războiul împotriva propriului popor”, arătându-se indignat de ameninţările Guvernului ucrainean privind recurgerea la armată pentru a pune capăt tulburărilor din estul ţării, au anunţat agenţiile ruse, citate de AFP.

„Cerem acoliţilor din Maidan, care l-au înlăturat de la putere pe preşedintele legitim al Ucrainei, să înceteze imediat războiul împotriva propriului popor”, a anunţat Ministerul rus de Externe.

„Ordinul ucigaş al preşedintelui ucrainean interimar Oleksandr Turcinov de a recurge la armată pentru a reprima protestele provoacă indignare”, a adăugat diplomaţia rusă.

Oleksandr Turcinov a ordonat o operaţiune de amploare împotriva militanţilor proruşi din estul Ucrainei, acuzând Rusia că poartă “un război” pe teritoriul ucrainean.

„Am ordonat lansarea unei operaţiuni de mare amploare în estul ţării”, a anunţat preşedintele interimar ucrainean.

Forţele speciale ucrainene au intervenit încă de duminică dimineaţă împotriva unor militanţi proruşi care ocupau instituţii din estul Ucrainei, operaţiunea soldându-se cu morţi şi răniţi de ambele părţi.

De pe ziarulnational.md

Comentariu Vocea Patriei :

Noua ameninţare venită de la Moscova şi adresată poporului ucrainean este tipică pentru apucăturile isterico-imperialiste ale Kremlinului. Vladimir Putin nu face diferenţe între poporul ucrainean şi trupele plătite de statul rus ca să provoace dezordini într-un stat vecin, iar acum le cere ucrainienilor să permită astfel de interferenţe străine pe teritoriul propriei ţări.

Suntem de părere că guvernul ucrainean are tot dreptul să recurgă la forţa armată pentru a-i arunca înapoi în gunoiul siberian pe agenţii Moscovei veniţi în Ucraina tot aşa cum au venit şi în România cu diviziile de lada în ’89. Susţinem pe deplin poziţia Kievului şi considerăm ilegitimă orice interferenţă rusească înafara propriilor graniţe.

Din păcate integritatea teritorială a Ucrainei este ameninţată oricum ar proceda. Dacă le permite agenţilor ruşi să-şi facă de cap atunci aceştia vor mai rupe o bucată din Ucraina. Dacă vor acţiona atunci Putin primeşte un alt pretext să se bage-n Ucraina.

Indiferent ce se va întâmpla suntem alături de fraţii ucrainieni în căutarea lor pentru libertate şi vedem acţiunile Moscovei drept ipocrite şi lipsite de orice valoare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s