Kremlinul îndulceşte tonul faţă de UE. V. Putin: Rusia intenţionează să-şi respecte angajamentele privind livrările de gaze

Una caldă, alta rece. Aşa comunică preşedintele rus Vladimir Putin cu Occidentul. Într-un interviu acordat agenţiei France Presse, liderul de la Kremlin susţine că Rusia intenţionează să-şi îndeplinească obligaţiile privind livrarea gazelor spre ţările europene.

Şi asta, după ce ieri, liderul rus a trimis scrisori către 18 ţări europene, inclusiv România, avertizând că livrările de gaze vor suferi de pe urma crizei din Ucraina.

Reacţia oficialilor de la Bruxelles nu a întârziat. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a îndemnat Moscova să-şi respecte contractele. „Uniunea Europeană este un client bun. Achiziţionează 70% din exporturile ruse de exergie”, a declarat oficialul de la Bruxelles.

De pe digi24.ro

Comentariu Vocea Patriei :

Până mai ieri se vehicula ideea conform căreia occidentul este dependent de gazele ruseşti. Astăzi se vede că şi Rusia este dependentă de resursele occidentale, de firmele stabilite în Rusia şi de veniturile de pe urma gazelor.

Devine tot mai vizibil faptul că într-o eră a globalizării economia statelor este atât de împletită astfel încât de pe urma acestui conflict Rusia suferă pierderi economice majore, chiar mai mari decât cele ale vestului. Restul sunt flexări de muşchi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s