De Veghe Patriei… ruseşti

Administratorul blogului De Veghe Patriei şi-a dat în sfârşit arama pe faţă. După ani de susţinere a Rusiei sub masca unui naţionalism religios acesta şi-a asumat un nume nou pentru blog, anunţându-şi aderarea la ideea euroasiatică.

Ultimele materiale postate acolo dau dovadă de două lucruri inadmisibile : trădare de ţară şi anti-semitism.

Declarându-se oficial susţinător al proiectului euroasiatic şi făcând propagandă acestui proiect administratorul blogului serveşte direct intereselor ruseşti pe teritoriul României. Aceste interese vin prin natura lor în opoziţie cu interesele statale ale României : unirea cu Basarabia, păstrarea suveranităţii, independenţa economică.

Într-unul din articolele postate pe blogul său, articol format dintr-un titlu gigantic şi două-trei videoclipuri, eventual poze, acesta şi-a manifestat din nou mizeria anti-semită sub titlul : ”Pentru gunoiul jidanit Cacaru de la Tulcea, Centrul Jidanesc Elie “Escroc International” Wiesel si Senatul Jidanit al Romaniei: ascultati mai jos ce facem pe legea voastra! Traiasca Legiunea si Capitanul!”.

Folosirea termenului de jidan, care are conotaţii insultătoare la adresa populaţiei evreieşti, nu arată decât ura anti-semită care se află în persoana administratorului acelui blog.

Atât Constituţia României cât şi Codul Penal interzic cu desăvârşire aceste două lucruri : aservirea faţă de puteri şi interese străine României şi promovarea xenofobiei, a rasismului, intoleranţei, implicit anti-semitismului.

Lângă mizeriile pro-ruse postate pe acel blog am găsit şi o imagine cu Mareşalul Ion Antonescu. În calitatea noastră de patrioţi români ne simţim jigniţi că personalitatea acestui erou al neamului românesc poate fi asociată cu astfel de mizerii, cu crize de nervi şi cu fanatismul religios. Cu alte cuvinte tocmai cu lucrurile pe care le-a combătut în timpul guvernării sale.

Mareşalul Ion Antonescu a spus odată că Rusia este inamicul etern al României, indiferent sub ce formă, pan-slavism sau comunism. A spus că patria vine înaintea oricăror interese, oricăror conflicte şi divergenţe. Este inadmisibil ca persoana acestui om să fie asociată cu lucrurile promovate pe acel blog.

Blogul De Veghe Patriei a ajuns la o trădare de ţară făţişă, încălcând în continuare legile fundamentale ale statului român şi promovând o propagandă violentă împotriva statului de drept. Avem speranţa că oamenii nu se vor lăsa manipulaţi de un simplu individ prea plin de ură şi minciună ca să-şi accepte defectele.

Redacţia Vocea Patriei

 

 

Advertisements

2 thoughts on “De Veghe Patriei… ruseşti

 1. Câtă ipocrizie pe blogul ăsta, critici ”de veghe patriei” pentru că încalcă legea, dar și tu faci la fel numindu-l un erou pe mareșalul Ion Antonescu. Că îți place, că nu, Antonescu e criminal de război oficial, iar cultul acestora e interzis în România. Cu siguranță nu e de acord cu ce ai scris aici nici comunitatea evreiască pe care o aperi.

  Slăbuț blogul ăsta, propagandă ieftină pro-UE și SUA (de parcă ar da doi bani pe noi, sunt la fel ca rușii) și ai căzut în penibil că bagi în seamă un blog așa prost ca ”de veghe patriei”. De fapt, blogurile voastre se completează reciproc, ambele au un mesaj penibil, naiv și în favoarea unor forțe ostile românismului.

  1. Dacă asta e opinia ta ne pare rău.

   Discuţia despre Mareşalul Ion Antonescu este una pur istorică. Ca atare poziţia faţă de dânsul nu este încă clară, ştim doar că o sumedenie de istorici respectabili i-au reabilitat memoria. Alături de aceştia şi evrei care i-au mulţumit necontenit dl. Mareşal pentru că le-a salvat viaţa ( ex. Teşu Solomovici ).

   Aducând aminte de memoria Mareşalului nu-i tot una cu a insulta direct o întreagă comunitate etnică.

   Fiecare popor are interesele sale pragmatice. Ceea ce facem noi este promovarea acestor interese care se identifică cu structurile euro-atlantice din care România face parte. Acel blog are o mulţime de cititori, din păcate. O mulţime de cititori afectaţi de o propagandă care poate dăuna statului român pe termen lung şi prin care DVP devine la fel de rău ca Vocea Rusiei. Ne completăm reciproc ? Nu cred că ne vezi pe noi cu conspiraţii absurde. Rusia este ostilă românismului şi României, dar UE şi NATO sunt garanţii acestor lucruri şi a libertăţii noastre faţă de Rusia.

   Ce trebuie să înţelegem toţi e că la nivel geopolitic nu există neutralitate pentru statele puse în poziţia României şi nici o a treia cale. Fără UE şi NATO am fi, probabil, în aceeaşi situaţie ca Ucraina. Nu suntem. În schimb aparţinem de cea mai puternică alianţă militară şi de o uniune economică a viitorului. Aceste două structuri fac parte din interesul nostru naţional, lucru bine definit şi de dl. ambasador George Cristian Maior în cartea sa ”Noul Aliat”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s