Șeful serviciului secret al Armatei ( DGIA ) ar putea fi numit de premier. Deputații au adoptat proiectul de modificare a legii

Șeful serviciului secret al Armatei ar putea fi numit de premier. Deputații au adoptat astăzi, pe articole, proiectul de modificare a Legii privind organizarea și funcționarea MApN.

Propunerea, inițiată de cinci deputați ai PSD, prevede ca șeful Departamentului de Informații al Armatei să fie numit de prim-ministru, la propunerea ministrului apărării naționale. În prezent, potrivit legislației, șeful acestui Departament este numit de ministrul apărării.

PDL, PNL și PPDD au fost împotriva modificării legii, liberalii anunțând că senatorul PNL Corneliu Dobrițoiu și-a retras semnătura de coinițiator. Votul final se va da săptămâna viitoare, deoarece ministrul Mircea Dușa a solicitat să fie și el prezent la ședință.

De pe sursazilei.ro

Comentariu Vocea Patriei :

O altă acţiune nesăbuită din partea unui premier care insistă să ne dovedească obsesia sa pentru putere. Primul ministru, în special actualul domn Ponta, este lipsit de orice tangenţă cu domeniul apărării naţionale. Totuşi iată că îşi asumă dreptul de a numi şefii de vârf ai securităţii naţionale. Pentru ce ?

Obsesia pentru putere a dl. Ponta care urmăreşte să pună stăpânire pe toate serviciile de informaţii aduce un risc serios pentru viitorul României. De aceste servicii depinde securitatea şi buna funcţionare a statului român. Lăsate pe mâna unui om lipsit de orice legătură cu domeniul nu ştim ce se va întâmpla, cu atât mai mult cât individul respectiv este obsedat de putere, iar astfel de servicii îi oferă ceva ce n-ar trebui să aibă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s