7 aprilie 2009 – Revoluţia anti-comunistă de la Chişinău

Ziua de 7 aprilie reprezintă o dată semnificativă în istoria modernă a poporului român de pe ambele maluri ale Prutului. Este ziua în care tineretul din Basarabia a ieşit în stradă pentru a-şi cere drepturile la libertate şi unitate. Ziua în care un guvern odios şi oligarhic a fost dărâmat de către voinţa unită a unor tineri, voinţă care a reuşit să dărâme munţii unei tiranii.

Începută în data de 5-6 aprilie ca urmare a falsificării alegerilor de către comunişti, revoluţia de la Chişinău a culminat pe 7 aprilie 2009. Fericirea luptei pentru libertate a fost atunci umbrită de moarte a 3 oameni şi alte sute de răniţi. Aceşti oameni au fost atacaţi şi maltrataţi de miliţie şi de forţele de securitate din Republica Moldova pentru simplul fapt că au îndrăznit să iasă din turmă şi să lupte pentru ceea ce credeau.

Ororile comise de miliţia din Republica Moldova în această zi sunt nenumărate. O grămadă de fete au fost ridicate de pe străzile Chişinăului şi abuzate sexual în sedii ale miliţiei. Toate drepturile fundamentale ale omului au fost încălcate aşa cum ne-au obişnuit comuniştii de când e lumea, aşa cum e obiceiul în răsărit. Statul român a fost blamat de către comunişti pentru susţinerea şi ”declanşarea” revoltelor. O situaţie similară cu recenta revoluţie din Ucraina unde guvernul pro-rus a procedat exact la fel.

Să închinăm această zi eroilor şi martirilor căzuţi pe 7 aprilie 2009 pentru cauza sfântă a libertăţii. În decembrie 1989 românii din această parte a prutului s-au jertfit pentru exact acelaşi lucru, iar în aprilie 2009, după ani de suferinţă şi sărăcie, fraţii din estul Prutului au ieşit la rândul lor în stradă. Să celebrăm victoria lor şi să plângem moartea unor tineri martiri ai Adevărului, ai Libertăţii şi ai Unităţii.

Redacţia Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s