Un editorial semnat Cristian Tudor Popescu i-a făcut pe ruşi să-şi retragă trupele din Crimeea

Răsturnare dramatică de situaţie în Rusia, unde Vladimir Putin a convocat Consiliul Suprem de Apărare la 3 dimineaţa, imediat după ce a citit editorialul extrem de critic postat de CTP în Gândul. Peste câteva ore unităţile din Crimeea erau deja în drum spre Rusia, oferindu-se chiar să plătească pentru eventualele daune provocate.

“Se pare că duritatea acuzaţiilor lui CTP, formulate în stilu-i caracteristic, l-a făcut pe Putin să se simtă ultimul om. Nu a durat mult şi a intrat în depresie, întrebându-se dacă într-adevăr este o persoană de nimic. Cu toate argumentele noastre, a insistat că nu este aşa cum l-a descris CTP şi a dat ordin ca trupele să se retragă imediat. Putin este puternic, însă până acum nu a avut de-a face decât cu Kim Jong-Un şi Bashar Al-Assad, nicidecum cu oameni, ca să nu le spun monştri, precum CTP”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un general rus.

Surse neoficiale spun că Putin ar fi clacat în momentul în care a fost etichetat „derbedeu”, mai ales că spera ca CTP să aibă o părere bună despre el. Situaţia este cu atât mai problematică cu cât CTP este nemulţumit oricum, indiferent de măsurile luate de Putin.

De pe timesnewroman.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s