Masacrul de la Fântâna Albă

Data de 1 aprilie reprezintă mai mult decât o zi a păcălelii, reprezint o zi de tristă amintire în istoria poporului român. În această trupele Uniunii Sovietice au făurit prin sânge şi ură un autentic Katyn românesc, cunoscut ca şi masacrul de la Fântâna Albă.

La 1 aprilier 1941 aproximativ 2.000-3.000 de români, locuitori ai satelor de pe valea Siretului au încercat să se refugieze din Uniunea Sovietică în graniţele patriei mamă, România. Această tentativă s-a datorat zvonurilor lansate la începutul anului de NKVD cum că sovieticii ar permite trecerea graniţei în România.

Drept urmare a zvonurilor lansate de către sovietici un grup de români a pornit spre graniţele României purtând steaguri albe şi însemne religioase. La graniţa dintre URSS şi România grănicierii sovietici i-au somat să se oprească, ceea ce aceştia n-au făcut şi atunci s-a deschis focul asupra românilor. Supravieţuitorii au fost ucişi de cavaleria sovietică.

În această frumoasă zi de primăvară, în care mulţi tineri se distrează, să închinăm măcar un moment din viaţa noastră cotidiană memoriei celor ucişi pentru că vroiau să se întoarcă la patria mamă. Fie ca aceştia să se odihnească-n pace şi niciodată astfel de crime faţă de umanitate să nu mai fie tolerate!

Redacţia Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s