Ambasada SUA suplimenteaza numarul de soldati americani pe teritoriul Romaniei

Presedintele Traian Basescu a declarat ca ambasada SUA la Bucuresti a cerut autoritatilor romane suplimentarea numarului de soldati americani pe teritoriul Romaniei pana la 1.600 si extinderea operatiunilor actuale la aerodromul Mihail Kogalniceanu.

Legea 291/2007 prevede ca infiintarea pe teritoriul Romaniei a unor comandamente ori baze militare straine sau reprezentante militare ale unor organizatii internationale se face cu aprobarea Parlamentului.

Basescu mentioneaza ca solicitarea Ambasadei SUA se refera la dislocarea la aerodromul Mihail Kogalniceanu a unor elemente ale unei unitati de infanterie marina denumita “Special Purpose Marine Air-Ground Task Force-Crises Response (SP MAGTF-CR)”, cu pana la 600 de militari, precum si cu “un numar de aeronave militare necesare pentru indeplinirea minisunilor specifice”.

Seful Biroului de relatii publice al Joint Task Force East, locotenent-colonelul Daniel Herrigstad, a anuntat, in noiembrie 2009, ca baza militara poate gazdui pana la 1.600 de militari din cadrul trupelor terestre, fortelor aeriene si navale si va fi folosita in comun de militarii romani si americani.

“Este o baza romaneasca, dar sponsorizarea este din fonduri americane. Unitatea apartine tarii-gazda, iar noi o folosim in baza acordurilor guvernamentale”, a precizat Herrigstad.

De pe nasul.tv

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s