Un stat naţional, democratic şi european

Pe internet se debitează multe lucruri. Printre aceste lucruri este şi propagarea unei idei aberante de orientare a politicii externe a României spre Federaţia Rusă. Vă atragem atenţia că noi nu avem nimic în comun cu ruşii, nici măcar interese pragmatice. România se află deja pe drumul marelui ei destin în cadrul alianţei euro-atlantice şi acolo va rămâne.

România este un stat naţional, suveran, independent şi indivizibil. Lucruri care ne pun din star în opoziţie faţă de Federaţia Rusă. De la Petru cel Mare încoace ruşii au urmărit un singur lucru : cucerirea naţiunilor înconjurătoare. Această politică perpetuată de URSS şi dusă mai departe astăzi de Federaţia Rusă ameninţă în mod direct suveranitatea României şi ne aduce aminte că singura relaţie pe care o putem avea cu Rusia este aceea de sclav, la fel cum este situaţia Ucrainei, Georgiei, etc.

România este un stat democratic. În ciuda nivelului ridicat de corupţie şi apucături feudalist-comuniste în România încă există democraţie. Libertatea individului ca şi drepturile sale fundamentale sunt asigurate prin constituţie. România este un stat care preţuieste valorile democratice şi le păstrează aşa cum poate. Spre deosebire de Rusia, unde drepturile omului şi valorile democratice în care ne regăsim sunt lăsate uitării.

România este un stat european. Printr-o muncă lungă am reuşit să aderăm la structurile euro-atlantice precum NATO şi UE. În cadrul acestor structuri ne-am găsit securitatea şi locul, îndepărtându-ne de ruta ce ducea spre Rusia. În geopolitică nu există a treia cale, doar două opţiuni sunt prezente, iar România a ales prin gânditorii ei în geopolitică şi diplomaţie calea apusului. Să fim consecvenţi cu interesele noastre, cu aliaţii noştri şi cu viziunea viitorului european.

Regăsindu-ne în aceste trei lumini călăuzitoare mai sus menţionate nu putem privi spre răsărit. Nici acum şi niciodată. În Rusia avem un inamic permanent care nu va lăsa uitării apucăturile sale imperialiste lăsate moştenire de la Petru cel Mare. Nu va lăsa uitării nici tiraniile sale, ţinând poporul în tiranie şi ignoranţă, o ignoranţă ce există şi în rândul guvernului rus unde nu se vede încă faptul că Rusia reprezintă trecutul, pus faţă-n faţă cu viitorul pan-european.

Redacţia Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s