SRI – câinele de pază al țării

De multe ori mi s-a întâmplat să aud persoane care compară SRI-ul cu fosta Securitate. Nimic mai greșit! Actualul SRI nu mai are nimic în comun cu Securitatea. Fiecare secol s-a caracterizat printr-un anumit mod de a purta războiul. În Evul Mediu, luptele s-au purtat cu sabia. Mai târziu, odată cu revoluția industrială, cavalerismul și onoare au fost înlocuite cu armele de foc. În epoca noastră, războiul e cu totul diferit. Câmpul de luptă a fost înlocuit cu domeniul informațional, armele clasice au fost înlocuite cu intelligence-ul. Nu câștigă cel care omoară câți mai mulți dușmani, ci cel care manipulează cât mai multe persoane.

La ora actuală, nicio țară nu-și poate păstra suveranitatea fară un serviu de informații. În România, SRI-ul este una din cele mai importante instituții ale statului. Datorită SRI-ului tot mai mulți corupți, infractori (SRI-ul se ocupă de asptectele legate de crima organizată transfrontalieră) și extremiști au fost arestați. Muți dintre dumneavostră nu știu, dar toate informațiile pe care DNA-ul le are sunt obținute de ofițerii SRI.

Cea mai mare amenințare a secolului XXI este fundamentalismul islamic. Islamismul este propagat în România prin intermediul anumitor fundații musulmane. Cei care propagă extremismul sunt imigranți arabi, turci, kurzi, pakistanezi dar și români convertiți la mahomedanism. Cu ajutorul SRI-ul, multe atacuri teroriste au fost dejucate, dintre care amintim câteva: în aprilie 2011, SRI-ul, alături de DIICOT au dejucat  atacurile teroriste ale unor cetățeni pakistanezi și sudanezi, care trebuiau să aibă loc în București, Constanța, Cluj și Craiova. Din informațiile care se cunosc, tinerii ar fi fost instruiți de anumiți lideri ai fundațiilor musulmane din România Liga Islamică și Culturală și Fundația „Islamul Azi”  .În decembrie 2012, doi pakistanezi planificau un atac terorist în mijlocul Bucureștiului, prin amplasarea unei bombe. Planul acestora a fost dejucat de SRI, iar cei doi pakistanezi au fost declarați indezirabili și au fost expulzați din țară.

Cei care blamează SRI-ul o fac fie din necunoștință, fie din rea intenție. SRI-ul continuă să protejeze interesele geopolitice și economice ale țării și să vegheze la buna funcționare a statului.

De Robert Gabriel

sri-antitero-604-marius-vasilica

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s