Aliaţii fireşti ai României

România este un stat membru NATO şi al Uniunii Europene. Prin această apartenenţă la două mari structuri occidentale născute ca un răspuns la problema sovietică statul Român are o mulţime de aliaţi uniţi sub steagul albastru, simbol al înţelepciunii şi al libertăţii. Dar din toţi aceşti aliaţi care sunt cei mai apropiaţi de noi prin istorie, prin pericole şi interese comune ? Redacţia Vocea Patriei vă oferă o listă cu ţările pe care le considerăm drept cele mai apropiate de România.

1. Polonia

Cu Polonia împărţim o istorie similară, un duşman suprem comun şi un rol extrem de important în cadrul NATO şi UE, respectiv acela de frontieră a cetăţii numite Europa. Aceşti trei factori ne aduc împreună şi ne îndeamnă să întărim relaţiile diplomatice între cele două state, relaţii care nu sunt doar pragmatice ci şi familiale prin sângele vărsat împotriva celor două bestii socialiste care au răpus odată integritatea spaţiului european. Polonia ne este un stat soră şi prin ciudăţenia naturii sale. Noi suntem un popor latin cu o religie ortodoxă, polonezii sunt taman invers, un popor slav cu o religie latină.

2. Finlanda

La fel ca şi Polonia, Finlanda se aseamănă cu noi prin lupta istorică pe care a avut-o împotriva URSS, pentru apărarea propriei suveranităţi, cât şi prin rolul actual pe care-l joacă în cadrul structurii de apărare a Uniunii Europene, Finlanda fiind o ţară apropiată de Federaţia Rusă şi care va avea un rol important în orice conflict apropiat. Ca şi noi în al doilea război mondial au fost conduşi de un mareşal, un geniu militar, şi au ales să fie aliaţi ai Germaniei pentru a-şi asigura suveranitatea şi libertatea împotriva expansiunii comuniste ce venea din stepa siberiană.

3. Franţa

Dintre toate ţările europene Franţa a fost mereu ce-a mai prietenoasă cu poporul român. Ea a susţinut venirea lui Cuza la putere, unirea Ţării Româneşti şi a Moldovei, iar mai apoi tratatul de la Trianon. Tot Franţa l-a ajutat enorm pe Carol I în primele zile de domnie. Într-un final de Franţa ne leagă latinitatea noastră cât şi faptul că originea noastră latină este împărţită şi de una barbară. La ei de gali, la noi de daci. Astăzi trebuie să readucem relaţiile cu statul francez la cele de odinioară

4. Germania

Germania a fost şi va rămâne cel mai puternic şi mai avansat stat din Europa. Interesele pragmatice ne-au îndemnat şi ne îndeamnă din totdeauna să întărim relaţiile cu acest stat, mai ales în contextul în care, aşa cum spunea şi Mareşalul Ion Antonescu, Germania este singurul stat european care poate să-i oprească pe ruşi.

5. America

După intrarea ruşilor în România şi încheierea celui de-al doilea război mondial speranţa de libertate a poporului român a rămas în America. Aceştia din urmă au susţinut cum au putut mai bine rezistenţa anti-comunistă din România şi au contribuit enorm, prin intermediul umbrelor şi a presiunii economice, la destrămarea Uniunii Sovietice şi căderea comunismului în spaţiul carpato-danubian. După revoluţie America ne-a fost printre cei mai apropiaţi aliaţi şi avocaţii intrării noastre în NATO şi UE. Tot America este unul din principalii garanţii ai securităţii teritoriale a României. Loialitatea şi prietenia noastră faţă de acest aliat nu trebuie să fie contestate.

6. Georgia, Japonia, Ucraina

Până acum am specificat doar ţări din cadrul NATO şi UE. Pe lângă acestea mai sunt Japonia, Georgia şi Ucraina. De Japonia ne uneşte duşmănia comună faţă de tot ceea ce înseamnă comunism cât şi reprezentanţii acestei ideologii. Japonia se află într-un conflict cu China, aliatul ( infidel ) Rusiei, iar noi cu Rusia, aliatul Chinei. Georgia a suferit enorm de pe urma Rusiei şi a luptat cu bravură împotriva acestor forţe ale întunericului, la fel ca şi România sau Republica Moldova în Transnistria. Iar Ucraina este astăzi un vârf de lance împotriva influenţei ruseşti în zonă, lucru ce ar putea scădea influenţa rusească în regiunea noastră, asigurând astfel şansa întoarcerii Basarabiei la patria mamă.

Redacţia Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s