Ciopârţirea Ucrainei : o capcană rusească!

Guvernul polonez a declarat recent că responsabilii de politică externă a Federaţiei Ruse au trimis scrisori către guvernele ţărilor vecine cu Ucraina. În aceste scrisori Rusia îndeamnă ţările respective să profite de actuala situaţia din Crimeea pentru a rupe bucăţi din statul ucrainean. Printre statele care au primit acest îndemn se numără şi România.

Mulţi oameni s-ar putea lăsa prinşi în plasa unui naţionalism de tip şovin, aprobând mai mult sau mai puţin ideea invadării teritoriului ucrainean. Aducerea Bucovinei de nord, a găgăuziei şi a altor teritorii în graniţele statului român este mai mult ca sigur o idee atrăgătoare pentru anumite persoane, dar totodată este şi o capcană oribilă.

Rusia nu a lansat această invitaţie degeaba. Ea oferă întregul ei concurs statelor din vecinătatea Ucrainei pentru dezmembrarea singurului scut al Rusiei faţă de occident, care acum se preschimbă într-un vârf de spadă a occidentului împotriva Rusiei. Pentru Rusia este clar, Ucraina trebuie distrusă fiindcă ea serveşte intereselor euro-atlantice.

În adaos statele care ar purcede în mod machiavelic la ruperea Ucrainei ar pierde, mai mult ca sigur, susţinerea NATO şi U.E. , transfomându-se astfel în ţinte sigure pentru politica expansionistă a Federaţiei Ruse. Dacă nu e destul, noi ca stat oferim un precedent de încălcare a dreptului internaţional pe care vecinii maghiari, prieteni de nădejde ai Federaţiei Ruse, îl pot folosi pentru cazul Ţinutului Secuiesc.

Invitaţia de a rupe bucăţi din Ucraina este o capcană din partea ruşilor, o capcană pe care avem datoria să o refuzăm la fel cum am procedat şi în al doilea război mondial când am fost invitaţi să rupem o parte din Serbia. Avem datoria să le refuzăm ruşilor aprobarea indirectă a alipirii peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă şi posibila refacere a URSS.

Redacţia Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s