Jurnaliştii Digi24, scoşi din Crimeea. Reporterul şi operatorul au fost duşi într-o cazarmă şi legitimaţi

O echipă a postului Digi24 care a ajuns în Crimeea a fost întoarsă în Ucraina. Jurnaliştii au fost duşi într-o cazarmă din Armiansk, oraş aflat în nordul regiunii, legimaţi şi obligaţi să părăsească zona.

Echipa Digi24 a plecat din Odessa cu un tren de pasageri, cu destinaţia Simferopol, capitala Crimeei.

Cu două ore înainte ca trenul să ajungă la Simferopol, garnitura a fost oprită de trupe proruse. Câţiva zeci de militari au intrat din vagon în vagon şi au legitimat călătorii, inclusiv pe jurnaliştii Digi24.

„Au făcut controlul de rigoare. Le-am spus că suntem jurnalişti din România, interesaţi să facem un reportaj în Crimeea. Li s-a părut suspect că aveam veste antiglonţ şi aparat de filmare. Am fost coborâţi din tren, urcaţi într-o maşină, ţinuţi cu capul în jos ca să nu vedem drumul. Când am fost urcaţi în maşina care ne aştepta la ieşirea din gară am întrebat unde vom fi duşi. Ni s-a spus că nu e treaba noastră, să fim tăcuţi, să avem răbdare. În 15 minute am ajuns la o unitate militară, unde am văzut arborat steagul Rusiei.Am fost legitimaţi, iar un comandant de acolo ne-a spus că ne putem continua drumul, dar spre Ucraina. Nu am fost bruscaţi, dar mesajul a fost unul ferm. Comandantul ne-a spus că ar trebui să ne adresăm Moscovei pentru misiunea noastră. 

La cazarmă ni s-a indicat din mână direcţia spre care să ne îndreptăm, ni s-a spus că acolo e graniţa cu Ucraina şi că e o distanţă de 4 – 5 kilometri. Am parcurs-o pe jos. E o graniţă improvizată”, a povestit reporterul Laurenţiu Rădulescu.

De pe digi24.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s