Ajutor de urgenţă pentru Ucraina, din partea Japoniei

Japonia îi va oferi Ucrainei un ajutor financiar în valoare de 100 de miliarde de yeni (circa 710 milioane de euro), au semnalat sâmbătă surse din cadrul executivului nipon, potrivit Kyodo şi EFE.

Premierul japonez, Shinzo Abe (foto), urmează să anunţe această măsură în cursul întrevederii informale pe care o va avea cu liderii G7, luni, la Haga, pentru a aborda situaţia din Ucraina, a informat sâmbătă agenţia niponă Kyodo.

Obiectivul Japoniei este de a contribui la stabilitatea Ucrainei şi de a combate dificultăţile financiare pe care această ţară le-ar putea suferi pe pieţele internaţionale din cauza tensiunilor din Crimeea după anexarea acestei peninsule ucrainene de către Rusia.

O parte din sumă se va pune la dispoziţia Kievului prin Fondul Monetar Internaţional (FMI), au adăugat sursele din cadrul executivului japonez.

Shinzo Abe va participa luni la reuniunea liderilor statelor din G7 (Germania, Canada, SUA, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie) de la Haga, convocată de Washington pentru a discuta despre Ucraina.

Premierul nipon va participa, de asemenea, la o reuniune trilaterală cu preşedintele SUA, Barack Obama, şi cu preşedinta Coreii de Sud, Park Geun-hye.

Japonia, care a respins alipirea Crimeii la Rusia, a suspendat negocierile cu Moscova pentru flexibilizarea regimului de vize şi pentru semnarea altor acorduri bilaterale şi examinează măsuri adiţionale. (Agerpres)

De pe jurnalul.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s