Rusia : ”îngrijorată” cu privire la drepturile etnicilor ruşi din Estonia

Reprezentantul Rusiei pentru drepturile omului la ONU a declarat recent că Federaţia Rusă este îngrijorată privitor la drepturile etnicilor ruşi din Estonia. Acesta a declarat că “Rusia este preocupată de pașii care sunt întreprinși în Estonia, la fel ca și în Ucraina”.

Declaraţia vine în contextul în care trupele ruseşti au invadat teritoriul statului ucrainean, respectiv peninsula Crimeea, sub pretextul protejării minorităţii ruse din acea regiune. Prin această mişcare de trupe Rusia a readus geopolitica lumii în situaţia unui conflict îngheţat după modelul războiului rece.

Noua declaraţie a reprezentantului Rusiei nu face decât să întărească această situaţie, cu atât mai mult cu cât ţările baltice au fost odată ocupate de URSS, iar interesul Rusiei pentru spaţiul baltic nu a scăzut. Din contră, Rusia se arată interesată de tot ce se petrece pe teritoriul ex-sovietic cât şi de refacerea Uniunii Sovietice.

În acest context poftele imperialiste ale Federaţiei Ruse sunt cât se poate de evidente. Aducem aminte că printre ţintele Rusiei se numără nu doar ţările baltice, ci şi Republica Moldova.

Sursa : Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s