Noi nu avem nimic în comun cu ruşii

Nu ascultaţi de propagandă rusească de pe teritoriul României. Între noi şi ruşi nu există nici o relaţia, alta decât una de conflict îngheţat rămasă din strămoşi. Românii nu au ochii oblici, iar România s-a găsit mereu într-o stare de conflict cu imperiul de la răsărit.

I-am ajutat în Crimeea contra Imperiului Otoman doar ca mai apoi rușii să ne fure Basarabia. În Basarabia aceştia au dus o puternică politică de rusificare sub ordinele ţarului. Mai târziu a venit comunismul şi ne-au trădat în primul război mondial, soldaţii lor făcând prăpăd prin Moldova. Apoi al doilea război când, sub seceră şi ciocan, aceştia ne-au furat din nou pământurile, ne-au distrus valorile şi cultura şi ne-au adus ideologia totalitară şi anti-umană a comunismului.

Aceste adevăruri istorice reprezintă, pe scurt, relaţia noastră cu Rusia. În schimb ajutorul l-am găsit mereu în forţele occidentale, mai cu seamă Franţa, Germania şi acum America. Relaţia noastră cu occidentul a fost mereu cea dezvoltată de marii gânditori ai poporului român, lăsând la o parte orice relaţie cu un răsărit imperialist.

Orice ar spune ideologul cocktail-ist al Kremlinului, noi nu avem nimic în comun cu Rusia, cu Euro-Asia, cu atât mai mult cu cât politica externă a Rusiei este strâns legată de testamentul lui Petru cel Mare. O politică incontestabilă de expansiune şi cucerire care nu cunoaşte limite. Religia lor este un ortodoxism mixat cu pan-slavism şi comunism. Au atacat şi alte ţări ortodoxe, de asta nu le pasă lor.

Îi rugăm pe români să nu dea ascultare propagandei unei puteri adverse şi să ţină cont de realitatea geopolitică şi istorică, nu de utopii sădite de nişte exaltaţi. Raţiunea trebuie să răsune, vocea patriei şi a Europei din care facem parte, nu a unui popor duşman care nu respectă nici cele mai elementare norme de drept internaţional.

Redacţia Vocea Patriei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s