Rusia a fost dată afară din G8

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a declarat marti ca liderii din G8, grupul celor mai puternice economii din lume, au decis suspendarea participarii Rusiei, ca urmare a actiunilor acesteia in Crimeea.

Potrivit oficialului francez, celelalte sapte tari din G8 se vor intruni in absenta Rusiei. Pregatirile pentru summitul G8 care ar trebui sa aiba loc in iunie la Soci au fost deja suspendate, relateaza Russia Today.

Summitul G7, mutat la Londra, daca Rusia e data afara din G8

Pe de alta parte, presedintele rus Vladimir Putineste in continuare asteptat in Franta, unde urmeaza sa efectueze o vizita pe 6 iunie.

“In acest moment, invitatia este inca valabila. In ceea ce priveste G8 ca grup politic pentru dialogul comun al tuturor marilor state, am decis sa suspendam participarea Rusiei. La summit vor participa sapte tari, fara Rusia”, a spus Fabius la postul de radio Europe 1.

Dupa referendumul din Crimeea, cand peste 96% dintre alegatori s-au exprimat in favoarea alipirii peninsulei la Federatia Rusa, SUA si Uniunea Europeana au impus sanctiuni mai multor oficiali rusi si ucraineni.

SUA si UE, primele lovituri de pedeapsa pentru Rusia: Iata lista neagra. Putin scapa pentru moment

Fabius a descris evenimentele curente ca fiind cea mai mare criza de la sfarsitul Razboiului Rece, insa a indemnat la calm.

Rusia anexeaza Crimeea. Putin: E o zona sfanta, ne-a fost furata

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat marti tratatul prin care Crimeea devine parte a Federatiei Ruse. Putin a declarat ca peninsula Crimeea este “o zona sfanta pentru rusi” si ca aceasta a fost furata Rusiei.

De pe ziare.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s