Sancțiunile economice, singurele arme ale Europei împotriva Federației Ruse

Mihai-Razvan-Ungureanu-premierul-desemnat

Referendumul din Crimeea nu respecta principiul integritatii teritoriale a Ucrainei. Este ilegal, sub nicio forma Romania nu trebuie sa recunoasca rezultatele acestui teatru, cu atat mai mult cu cat stim ca puterea de la Moscova a fost orchestratoarea conflictului la granita cu Rusia. Separatism, divizare teritoriala, instabilitate politica, toate se intampla langa Federatia Rusa.Acum, mai mult ca oricand, UE trebuie sa lase deoparte diferendele si sa faca front comun impotriva UE. Sanctiunile economice trebuie sa se inaspreasca, nu mai este posibilacontinuarea negocierilor economice in forma actuala cu un stat care reclama teritoriul statelor vecine, la 25 de ani dupa Razboiul Rece. Trebuie sa devenim independenti energetic.

S-a recurs la agresiune armata impotriva unui stat vecin, suveran si independent, ceea ce dovedeste ca Rusia nu a evoluat nicicum de la sfarsitul Razboiului Rece si pana astazi. Organizatiile regionale si continentale de securitate, asa cum au fost ele create, nu mai functioneaza.Evolutiile din Ucraina genereaza o amenintare cat se poate de reala si imediata la adresa independentei si a integritatii teritoriale a altor state din jur, inclusiv Republica Moldova. Frustrarile Rusiei in regiune sunt o amenintare periculoasa pentru toata Europa.

Nu in zadar se pune astazi problema independentei energetice. Vedem o Europa care asista neputincioasa in fata abuzurilor teritoriale ale Rusiei in regiune, o Europa care nu a reusit sa-si castige macar o parte din independenta energetica la care a sperat. Nu putem lupta altfel impotriva unor state care astazi inca tind spre cucerirea teritoriilor altor state. Romania are de luat o decizie importanta in acest sens.

De Mihai-Razvan Ungureanu – mrusenator.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s