MRU a criticat extremismul maghiar şi pe vicepreşedintele Parlamentului European Laszlo Tokes

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică, a declarat vineri, la Arad, că este profund împotriva oricărei forme de extremism, indiferent din ce parte vine.

„Jobbik are o istorie serioasă de partid de extremă dreaptă în Ungaria. Că nu este interzis în ţara vecină, este una. Că ajunge însă în Parlamentul Ungariei şi acolo s-ar putea să câştige locuri în plus, mă îngrijorează, pentru că este un partid ce recurge la violenţă, este un partid antisistem, antidemocratic, profund xenofob. Teoretic, nu ar avea ce să caute în Europa”, a precizat Ungureanu.
Vorbind de alegerile europarlamentare, acesta a spus că, dacă în Ungaria asistăm la o creştere a extremismului de dreapta, în Franţa de pildă, tot un partid de extremă dreapta este cel care contează cel mai mult, în momentul de faţă, situaţie ce se regăseşte şi în alte state de pe Bătrânul Continent..

Făcând referire la recentele manifestări de la Târgu Mureş, Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat că „statul român are posibilitatea şi dreptul de a interzice prezenţa pe teritoriul României a organizatorilor unor asemenea manifestări. Nominal nu poate interzice un partid, însă poate interzice persoane”. 

Senatorul s-a referit şi la declaraţiile recente ale vicepreşedintelui Parlamentului European Laszlo Tokes. „În ceea ce priveşte declaraţia făcută în Parlamentul European de Laszlo Tokes, prin care a comparat situaţia din Crimeea cu cea din Transilvania, este în mod clar o ofensă adusă statului român. Şi este trist să vezi că un om de care se leagă foarte multe lucruri din istoria noastră recentă, inclusiv evenimentele din decembrie 1989, se pretează la asemenea declaraţii, de dragul unor avantaje materiale. Asemenea declaraţii nu sunt doar profund antiromâneşti, ci si profund antieuropene”, a conchis senatorul Mihai Răzvan Ungureanu.

De pe newsar.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s