MITING PENTRU ANDREI PLEŞU. GDS: Protestăm categoric împotriva linşajului mediatic

Un protest mai puţin obişnuit are loc, la această oră, în Capitală. În Piaţa Universităţii se desfăşoară un miting de solidarizare cu Andrei Pleşu, la care participă câteva sute de persoane.

Manifestarea a început la ora 17:00 şi este organizată de Grupul pentru Dialog Social.

Susţinătorii lui Andrei Pleşu vor protesta faţă de atacurile la adresa scriitorului, lansate într-o emisiune televizată.

Agresiunea mediatică fără precedent, susţin aceştia, constituie un atac la adresa adevăratelor valori ale culturii româneşti.

Printre cei care şi-au arătat solidaritatea cu Andrei Pleşu s-a aflat şi preşedintele Traian Băsescu.

“Sunt alături de Pleşu. Cu certitudine n-o să pot participa la acel miting organizat pentru susţinerea lui Pleşu şi împotriva salariaţilor de la Antena 3 pentru că s-ar politiza mitingul”, a spus Traian Băsescu.

Scriitorul a devenit ţinta jurnaliştilor după ce a scris un articol intitulat “Oameni de plastilină” în care îi critica dur.

“Antena 3 e de o „maleabilitate” ameţitoare. Atleţii ei n-au scrupulul consecvenţei, al coerenţei logice, al unor principii cât de cât constrângătoare. Se simt mereu legitimi, au mereu dreptate, chiar dacă retorica şi ţintele lor arată astăzi pe dos decât ieri. (…) Oricum, sunt singurii cetăţeni români care pot bălăcări pe oricine, dar care nu suportă să-i atingi nici cu o floare. Atâta-ţi trebuie! Vei fi “vedeta” de o seară a unui “obiectiv” linşaj”, scria Andrei Pleşu, în cotidianul Adevărul.

De pe realitatea.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s